Menu & Search

#Instafood: Zomerse zeevruchtenspaghetti

#Instafood: Zomerse zeevruchtenspaghetti

Zonder foodblog hoor je er niet meer bij. Als liefhebber van #instafood, gooi ook ik graag mijn maaltijden online. Maar waarom een overheerlijk avondmaaltje online gooien zonder recept? Deze week: #Instafood: zomerse zeevruchtenspaghetti voor twee flinke eters.

Er zijn momenten dat ik onwijs verlang naar het zuiden van Europa. Niet alleen door de heerlijke zon en de zilte zee, maar ook door het eten. Gelukkig is Nederland een welvarend land waar elk product dat je wil eten gewoon wordt geïmporteerd. Toen ik dus zin had in een zomerse zeemaaltijd, was dat dan ook geen probleem.

Zeevruchtenknoflookchilipasta. Goddelijk.

A post shared by Ingelise de Vries (@ingelisedevries) on

Nodig

– Een rode peper
– Zes eetlepels olijfolie
– Twee flinke tenen knoflook
– Anderhalf pak verse basilicumspaghetti
– 400 gram gemengde zeevruchten (Geen fan van zeevruchten? Zwarte olijfjes smaken ook heerlijk als vervanger!)
– Peterselie
– Chilipeper
– Een citroen

Hoe dan?

Warm de olie in een wok langzaam op. Snijd ondertussen de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) zo fijn mogelijk en voeg deze toe aan de olie. Pas op dat je daarna niet in je ogen wrijft. Zet het vuur uit en laat de olie een kwartier rusten.
Zorg dat de zeevruchten ontdooit zijn en gooi ze in de olie. Warm de boel weer op en bak de zeevruchten tot ze goed warm zijn. Breng op smaak met peper, zout en chilipeper.
Kook ondertussen de verse pasta. Op de verpakking staat hoelang dat precies moet, dat verschilt nogal eens per verse pastasoort.
Roer er op het laatst de peterselie en de spaghetti door de zeevruchten. Warm de boel nog even door en serveer met een partje citroen en garneer met nog wat peterselie.
Recept via: AH.nl

1 Comment

  1. 4 jaar ago

    Lekker hoor!