Menu & Search

Donderdagdeuntjes: Cindy Lauper, The Goo Goo Dolls, Douwe Bob

Donderdagdeuntjes: Cindy Lauper, The Goo Goo Dolls, Douwe Bob

Iedere donderdag bespreek ik in Donderdagdeuntjes drie fijne albums die ik heb gehoord. Kort maar krachtig. Of niet zo krachtig. Maar in ieder geval áltijd platen die ik met plezier heb beluisterd in de afgelopen week. Vandaag in Donderdagdeuntjes: Cindy Lauper, The Goo Goo Dolls en Douwe Bob.

Cindy Lauper – Detour

Cyndi-Laupers-Detour-Album
Girls just wanna have fun, en dat doet Cindy Lauper nog steeds met een nieuw album. Detour is een countryalbum waarop Lauper’s eigen interpretaties van countryklassiekers te horen zijn. Dat zijn heerlijke interpretaties, het schrijven heet Lauper nog steeds in zich. Haar stem is helaas niet altijd meer even goed, dat wordt net iets te overduidelijk rechtgetrokken met autotune. Iets waar je even doorheen moet luisteren, want het is echt een hele fijne interpretatie van countrynummers. Ik zie mezelf hiermee wel over de Amerikaanse snelwegen rijden.

The Goo Goo Dolls – Boxes

boxes-album-art-extralarge_1460039706805
Grote kans dat je deze band nog wel kent van de hit Iris. De band die midden in de jaren 80 werd opgericht, gaat nog steeds vol door met muziek maken. Boxes is het elfde studioalbum van de mannen, en ze zijn het nog niet verleerd. Heerlijke rauwe rock met het grauwe uit de jaren 90 is ook op dit album weer te vinden. Een heerlijke plaat zonder al teveel poespas, met een heel fijn geluid.
Lees ook: Douwe Bob ontwikkelt zich op Pass It On

Douwe Bob – Fool Bar

CdRoAfFXEAQpSkR (1)
Het Songfestival is niet het enige waar Douwe Bob de spotlights mee verdient dezer dagen, ook zijn nieuwe album Fool’s Bar verdient een plekje. De titel ‘beste singer-songwriter’ kreeg hij niet voor niets: ook op dit album levert Douwe weer heel wat fijne muziek af. Dit keer misschien nog wel met meer allure dan de vorige plaat. Als Douwe zo door blijft gaan met muziek maken, ligt er zeker wel een kans voor hem in, ik noem maar wat, Amerika. Fool’s Bar kent een goede balans tussen popnummers en ballads, met een vleugje country erdoor. Een fan noem ik mezelf niet zo snel maar, het begint de goede kant op te gaan als het om de muziek van Douwe Bob gaat. Het album heeft hier in ieder geval al meerdere keren door de huiskamer geschald. Mijn persoonlijke favoriet? Settle Down.

1 Comment

  1. 4 jaar ago

    Ja, Fool Bar is een mooie plaat!