Menu & Search

Donderdagdeuntjes: Bells Of Youth, Lady Linn, Rufus Wainwright

Donderdagdeuntjes: Bells Of Youth, Lady Linn, Rufus Wainwright

Iedere donderdag bespreek ik in Donderdagdeuntjes drie fijne albums die ik heb gehoord. Kort maar krachtig. Of niet zo krachtig. Maar in ieder geval áltijd platen die ik met plezier heb beluisterd in de afgelopen week. Vandaag in Donderdagdeuntjes: Bells Of Youth, Lady Linn en Rufus Wainwright.

Bells OF Youth – Dreamers

bells_of_youth_dreamers
In 2014 brachten ze in eigen beheer hun debuutalbum BOY uit, een kleine twee jaar later ligt er alweer een volgend album in de winkel. Dreamers heet het album van Bells Of Youth. En een betere titel is ook bijna niet te verzinnen, Dreamers bestaat uit dertien dromerige nummers. Ook op Dreamers doen ze weer waar ze zo in uitblinken: naast dat het muzikaal onwijs sterk in elkaar zit, is de samenzang ook weer subliem. De vijf dames zijn verschrikkelijk goed op elkaar ingezongen, wat ervoor zorgt dat het album van begin tot eind helemaal klopt. Om nog maar te zwijgen over het virtuoze instrumentale gedeelte. Dreamers heeft vanaf de jaren 60 tot nu van elk decennium rockmuziek wel iets meegenomen. Staat er al een wereldtournee voor deze Nederlandse band op de planning?

Lady Linn – Keep It A Secret

lady_linn_-_keep_it_a_secret_0
Een logische plaat om daarna op te zetten, is Keep It A Secret van de Belgische Lady Linn. Qua sfeer valt de plaat in dezelfde categorie als Dreamers, al kiest Lady Linn ervoor om veel meer de popkant op te gaan, met hier en daar een klein uitstapje naar countryinvloeden. De diepe, lage stem van Lady Linn wordt vergezeld door een heel breed scala aan instrumenten, van blazers tot violen tot de klassieke bandinstrumenten. Vooral de nummers met blazers zorgen dan weer voor een licht funky invloed, maar dan op Lady Linn’s eigen manier.

Rufus Wainwright – Take All My Loves – 9 Shakespeare Sonnets

florence-welch-when-in-disgrace-with-fortune-and-mens-eyes-rufus-wainwright-take-all-my-loves-shakespeare
Eén van de weinige mannen die me aan het huilen heeft gekregen, heeft weer een nieuw album uit. Al kiest Rufus Wainwright ditmaal niet voor hetgeen dat hij altijd doet, op Take All My Loves geen makkelijk in het gehoor liggende nummers. Wainwright heeft 9 sonnetten van Shakespeare op experimentele muziek gezet en in laten spreken of zingen door verschillende mensen, en natuurlijk zichzelf. Hetgeen dat Wainwright ook op dit album weer doet, is ervoor zorgen dat je na zes keer luisteren nog steeds nieuwe dingen hoort. Oh, en mocht je een introductie in Shakespeare’s sonnetten willen maar lezen maar saai vinden, dan is dit natuurlijk dé manier. Mijn persoonlijke favoriet: Unperfect Actor. Hij zingt niet alleen zelf, maar ook samen met zijn zus Martha Wainwright, actrice Helena Bonham Carter en zangeres en producer Fiora Cutler.

0 Comments