Menu & Search

Donderdagdeuntjes: Kelvin Jones, Hooverphonic, Lucy O'Byrne

Donderdagdeuntjes: Kelvin Jones, Hooverphonic, Lucy O'Byrne

Iedere donderdag bespreek ik in Donderdagdeuntjes drie fijne albums die ik heb gehoord. Kort maar krachtig. Of niet zo krachtig. Maar in ieder geval áltijd platen die ik met plezier heb beluisterd in de afgelopen week. Vandaag in Donderdagdeuntjes: Kelvin Jones, Hooverphonic en Lucy O’Byrne.

Kelvin Jones – Stop The Moment

proxy
Zin om de dag te beginnen met een heerlijk ongecompliceerde popplaat? Dan zit je met Stop The Moment van Kelvin Jones goed. Op het debuutalbum van de Engelse zanger staan 12 lekkere popnummers. Geen ingewikkelde muziek, maar tegelijk ook geen simplistische of saaie liedjes. Stop The Moment ligt heerlijk in het gehoor. Van mij mag deze man wel op elke festival van komende zomer worden geboekt. Zorgt gegarandeerd voor een goed gevoel. Op de meeste nummers dan, Jones laat op verschillende nummers ook zijn gevoelige kant zijn. Dat zorgt voor een fijne afwisseling.

Lucy O’Byrne – Debut

Lucy-OByrne-Debut-500x500
Eerlijk is eerlijk, voor ik de nieuwe releases van Spotify deze week doorkeek, had ik nog nooit van Lucy O’Byrne gehoord. De cover vond ik vooral uitnodigend: een vrouw met een stoer uiterlijk, prachtige rode haren. Een gevalletje ‘don’t judge an album by it’s cover’; Lucy maakt op haar debuut geen stevige rock of stoere soul. De eerste Ierse die in de top 10 van de Engelse The Voice belandde, wil het opera-genre toegankelijker maken. En dat doet ze op hele fijne wijze. Ze kiest er namelijk niet voor om de meest ingewikkelde aria’s te zingen, maar schrijft bekende popsongs om tot operaklinkende versies. Dat in combinatie met een paar stukken uit bekende opera’s als Carmen en Romeo & Juliet en een Ierse traditional, maakt dat het debuut van Lucy onwijs sprookjesachtig wordt. Net zo toegankelijk als Andrew Lloyd Webber’s The Phantom of the Opera. Iedereen die nog een beetje bang is voor het pretentieus klinkende genre, moet Debut maar eens aanslingeren voor je aan het échte werk begint.

Hooverphonic – In Wonderland

Mastering+Belgium+,+Jerboa+Mastering,+Hooverphonic
Mocht je een beetje in die sprookjesachtige sferen willen blijven hangen, dan kun je met een gerust hart In Wonderland van Hooverphonic opzetten. De Belgische band viert dit jaar haar 20e verjaardag. Dat vieren ze met het nieuwste album In Wonderland. Bijzonder is dat de vierde zangeres van de band, Neomie Wolfs, de band na tien jaar heeft verlaten. Daarom is In Wonderland een verzameling van singles met verschillende vocalisten. Dat levert een album om dat nooit hetzelfde klinkt maar wel in precies dezelfde lijn blijft. Leuk feitje: de Nederlandse Tjeerd Bomhof en Lucky Fonz III zijn ook op de plaat te horen.

0 Comments

  1. 5 jaar ago

    Mooie plaat van Hooverphonic!

    • 5 jaar ago

      Ja he? Was sowieso al fan, maar alles behalve teleurgesteld 🙂