Menu & Search

De soundtrack van… Claire van der Hall

De soundtrack van… Claire van der Hall

Iedere week hoor ik bekende en minder bekende muziekmensen uit over wat zíj nou eigenlijk luisteren. Deze week is dat Claire van der Hall, Amsterdamse PR-specialist voor evenementen, festivals en het nachtleven.

De soundtrack van… Vroeger

Een grote one-hit-wonder en ik vind het een kotsplaat. Mijn ouders’ verjaardagen schelen één dag en toen gaven ze elkaar deze CD. Wat een hel, hadden ze allebei deze draak van een plaat, het was echt niet te doen.

De soundtrack van… Je jeugd

Ik was de grootste 2 Unlimited fan OOIT. Mijn kamer was behangen met posters, ik kende alle raps en verzamelde alles van het duo. Ik kreeg het promo materiaal van cd-winkel Virgin dus ik had levensgrote poppen, pop op’s, dozen, alles. Toen ik 20 was, bestelde Ray Slijngaard een broodje en een cappuccino bij mij, ik ging bijna van mijn stokkie. Mijn fangirlhart is nooit helemaal over gegaan, hoewel ik nu ook wel inzie dat het niet zulke goede muziek is.

De soundtrack van… Een verliefdheid

Toen ik verkering kreeg met mijn huidige echtgenoot hoorden we dit nummer vaak in Club 11 en tijdens het klimmen. Dit nummer is voor mij de soundtrack van deze periode, dat ook het eind van mijn studententijd was. Toen onze zoon, eveneens Nathan genaamd, een week oud was, vroeg ik dit nummer aan tijdens een nachtvoeding bij 3FM’s Dansen met Delsing. Tomas gooide de volledige negen minuten in de ether. Het was zo mooi, alles kwam op dat moment samen en ik voelde me intens gelukkig.

De soundtrack van… Liefdesverdriet

I know someday you’ll have a beautiful life,
I know you’ll be a star in somebody else’s sky,
But why, why, why can’t it be, can’t it be mine?

Moet ik dit uitleggen? Bovenstaande uitkermen en huilen met lange halen. Ondertussen duurt mijn relatie langer dan acht jaar, dus liefdesverdriet is voor mij een hele tijd geleden. Gelukkig, ik kon me echt laten meeslepen.

De soundtrack van… Het ultieme goede gevoel

Als uitwisselingstudent in Valencia stond ik helemaal uit mijn bol te gaan op dit nummer. Ver weg van huis durfde ik schaamteloos me over te geven aan deze magische samenwerking van Shakira en Wyclef Jean. Het weer was alle dagen mooi, Nederland schopte het tot heel ver in het WK en ik had een toptijd met vrienden vanuit de hele wereld. Dit nummer staat symbool voor de beste tijd uit mijn leven.

De soundtrack van… Een roadtrip

Als ik achter het stuur zit, luister ik erg graag System of a Down. Meezingen en het stuur aan gort slaan terwijl ik de drummer nadoe. Ik ben wel eens uitgelachen in de file, het doet me niks, met SOAD voel ik me onoverwinnelijk.

De soundtrack van… Een dag werken

Dat gaat in fases, soms playlist met cello kwartetten die Bach spelen, soms hele moeilijke electronica, of rete commerciële singer-songwriters, nu metal zoals hierboven. Momenteel heb ik iets met nostalgische damesgezang, zoals Lana del Rey of deze vrij onbekende dames uit de UK: Baby Queens.

En tot slot: je favoriete nummer aller tijden?

Kendrick Lamar is wat mij betreft de grootste artiest van dit moment. Engagement, skills, flow, creativiteit, hij legt de lat hoog zonder over de top te gaan. Dit is een anthem van de bovenste plank, er gaat geen week voorbij zonder dat het repertoire van Kendrick niet wordt afgespeeld.
Lees hier ook de rest van de soundtracks!

0 Comments

  1. 4 jaar ago

    Bij Pearl Jam – Black moet ik nog steeds denken aan de allerlaatste uitzending van KinkFM, de allerlaatste Kink1600. Geweldige radio was dat.