Menu & Search

Rudimental op heel ander niveau dan publiek

Rudimental op heel ander niveau dan publiek

De Heineken Music Hall geeft vanavond podium aan de Engelse drum&bass-band Rudimental. Het vanavond negenkoppige gezelschap uit het Londense Hackney heeft de zaal niet helemaal uitverkocht, maar dat zou de pret niet mogen drukken. Na afgelopen zomer een enorm feestje te hebben gegeven in de Alpha op Lowlands, moet dat vanavond voor alleen fans toch ook wel lukken. Helaas hebben ze daar wel elf nummers en ruim een uur voor nodig.

De introductie is veelbelovend. Een bijna kerkelijk koor bezingt Rudimental voor ze op het podium komen. Een podium dat is volgebouwd met grote boxen, niet alleen zodat de bas voor een trillende HMH kan zorgen, ook zodat de band kan klauteren, klimmen en springen over het podium.

Publieksparticipatie

Dat gebeurt, en lijkt vrij goed geregisseerd. Rudimental speelt netjes haar setlist af en klinkt hartstikke goed. Het is duidelijk dat ze deze show al vaker hebben gespeeld. De strak geregisseerde show klinkt prima, maar op één of andere manier zit Rudimental op een heel ander niveau dan haar publiek. Natuurlijk juicht het publiek wanneer Piers Agget weer eens vraagt of Amsterdam ‘some noise’ wil maken, maar daarna kakt het publiek vrij snel weer in.
Lees ook: Lowlands dag 1: Brandende zon, folkmuziek en dansen in het gras
Ook de publieksparticipatie tijdens Go Far gaat goed mis; na ‘go far’ moet het publiek ‘spread love’ roepen. Daar blijkt in het nummer precies nul ruimte voor te zijn. Gelukkig wordt de publieksparticipatie aan het eind goed gemaakt met Feel The Love, waar het publiek als een engelenkoor zingt terwijl Rudimental het podium verlaat voor ze terugkomen voor de toegift.

Stamkroeg

Er wordt wel bewogen, maar alleen voorin de zaal wordt echt gedanst. De achterste helft van de zaal staat er vooral bij alsof er een leuk livebandje in hun stamkroeg speelt. Een beetje ouwehoeren, een beetje appen en af en toe wordt er een blik geworden naar het podium.
Pas bij Baby lijkt er een beetje eenzelfde niveau bereikt te worden tussen Rudimental en het publiek. Tijdens het muzikale intermezzo doet het negenkoppige gezelschap een grappig dansje met hun benen. Dat slaat aan, waarna er de rest van de show meer gekke dansjes worden gedaan. Pas dan steken ze het publiek een beetje aan. Vooral als Anne-Marie het podium opkomt, wordt het publiek uitzinnig. De drievoudig wereldkampioene karate heeft een flinke stapel Nederlandse fans, overigens alles behalve onterecht.

Rommelig

Nu het publiek lekker los is, lijkt Rudimental de strakke regie eindelijk los te durven laten. Dat zorgt dat de muziek wat rommeliger klinkt, maar er is wel feestje in de zaal. Een goede interactie met het publiek blijkt maar weer de helft van het werk. Rudimental is een steengoede band, helaas komt dat vanavond niet helemaal over. De band speelt strak, maakt er een feestje van op het podium, maar weet het publiek niet echt te bereiken. En laat een groot gedeelte van het publiek daardoor onbevredigd achter.

0 Comments

  1. 5 jaar ago

    Dat wordt wat nu Anne-Marie solo is gegaan. Neem aan dat ze daarmee Rudimental achterwege gaat laten. Flinke aderlating!

    • 5 jaar ago

      Er komt zelfs een album van Anne-Marie aan, Niels! 🙂