Menu & Search

#Instafood: Risotto met gevulde paddestoelen

#Instafood: Risotto met gevulde paddestoelen

Zonder foodblog hoor je er niet meer bij. Als liefhebber van #instafood, gooi ook ik graag mijn maaltijden online. Maar waarom een overheerlijk avondmaaltje online gooien zonder recept? Deze week: #Instafood: Risotto met gevulde paddestoelen voor 2 personen.

Ultiem comfortfood en inmiddels toch langzaam wel een expertise aan het worden: risotto. Ik had nog twee portobello’s en besloot daarmee wat te experimenteren. De ‘ricotta’ maakte ik van de Groene Meisjes, maar dan met wat extra citroensap, extra edelgistvlokken en wat meer peper en zout. Hij is erg lekker als je ‘m een nachtje afgedekt in de koelkast laat staan! Je kunt natuurlijk ook gewoon échte ricotta gebruiken. Ziet het er lekker uit? Nope. Is het lekker? Volgens mijn fijnproever wel. En ik was het daar ook wel mee eens.

Nodig:

Voor de risotto

– 200 gram risotto
– 150 gram kleine groene asperges
– Vier eetlepels zwarte olijven in plakjes
– Een bakje cherrytomaten
– Twee teentjes knoflook
– Een rode ui
– Een liter groentebouillon
– Een flinke scheut sherry
– Wat geroosterde pijnboompitjes ter garnering
– (Plantaardige) boter
– Twee eetlepels pesto

Voor de paddestoelen

– Twee portobello’s
– Twee scheppen ricotta (vegan van de Groene Meisjes bijvoorbeeld)
– Twaalf kleine champignons (in kwarten)
– Vier scheppen rode linzen
– Wat verse selderij
– Twee teentjes knoflook (geperst)
– Een sjalotje
– Olijfolie
– Peper en zout

Hoe dan?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en plet de knoflook. Fruit de ui in flink wat boter. Recente ontdekking is dat een wokpan goed werkt. Maak ondertussen de bouillon en zet deze op het vuur. Zorg dat ‘ie tegen de kook aanblijft. Voeg de rijst en knoflook toe aan de boter en fruit tot de korrels glazig zijn.
Gooi er een scheut sherry (of witte wijn) bij en wacht tot dit volledig is opgenomen. Nu kun je een soeplepel bouillon toevoegen. Roer goed door en schep er nog een soeplepel bouillon bij tot alles is opgenomen door de rijst. Dat duurt zo’n 20 minuten.
Kun je ondertussen de ui, knoflook en champignons bakken in een klein beetje olijfolie. Voeg de linzen, wat peper en zout toe als de champignons bruin zijn. Smeer de portobello helemaal in met olijfolie. Voeg nu de selderij toe aan het champignon-linzenmengsel, roer goed door en vul de champignons. Bedek met een flinke dot (nep)ricotta en zet een kwartiertje op 180 graden in de oven.
Snij nu de tomaatjes in kwartjes en de asperges op gewenste grootte. Gooi door de risotto vlak voor je de laatste twee soeplepels toevoegt aan de rijst. Roer goed door en laat de groenten goed opwarmen. Roer de pesto er op het laatst door. Garneer met de pijnboompitjes, dien de paddo op en klaar!

0 Comments