Menu & Search

Donderdagdeuntjes: Jordan Klassen, Seth Bogart, Josef Salvat

Donderdagdeuntjes: Jordan Klassen, Seth Bogart, Josef Salvat

Iedere donderdag bespreek ik in Donderdagdeuntjes drie fijne albums die ik heb gehoord. Kort maar krachtig. Of niet zo krachtig. Maar in ieder geval áltijd platen die ik met plezier heb beluisterd in de afgelopen week. Vandaag in Donderdagdeuntjes: Jordan Klassen, Seth Bogart en Josef Salvat.

Jordan Klassen – Javelin

a1493111904_10
Vorige week bracht Jordan Klassen na een kleine twee jaar zijn tweede album uit. Javelin, noemt de Canadese singer-songwriter het. Een heerlijk zoet album waar Jordan’s zalvende stem wordt omringt door pianoarrangementen die bijna als moderne slaapliedjes worden kunnen gezien tot mooie gitaarstukken die juist veel meer als folk klinken. Inclusief de violen en de vlotte akoestische gitaarrifjes. Maar Javelin is vooral een heel ontspannen album dat prettig in het gehoor ligt.

Seth Bogart – Seth Bogart

sethbogart
Hij is een soort manusje van alles, Seth Bogart. Jarenlang zat hij in de gay popgroep Gravy Train!!!, trad hij op met zijn punkband Hunx and His Punx. De muzikant uit Los Angeles is inmiddels solo en dat is best een prettige zaak. Hij maakt vrolijke elektropop met jaren 80 invloeden, een beetje glam en bij elke noot lijken er glitters uit je speakers te komen. Dat doet hij niet alleen, hij roept de hulp in van een aantal fantastische zangeressen. Mocht je een rotdag hebben omdat je net een winterse bui op je kop hebt gekregen, zet Seth Bogart op. Het maakt je gegarandeerd vrolijk.

Josef Salvat – Night Swim

Josef-Salvat-Night-Swim-2015-1200x1200
Een perfecte combinatie van de twee bovenstaande album is het album van Josef Salvat. Heerlijk rustige pop met een melancholisch toontje. Salvat maakt regelmatig gebruik van elektronische invloeden, maar kiest in een Hustler bijvoorbeeld weer juist voor een minimalistischere invulling om zijn zang heen. Echoënde drums, een subtiele piano en een rustige bas. Op Night Swim wisselt hij af tussen rustige nummers, ballades en meer opzwepende, radiovriendelijke nummers.

0 Comments