Menu & Search

#Instafood: Basilicumspaghetti met tomatensaus

#Instafood: Basilicumspaghetti met tomatensaus

Zonder foodblog hoor je er niet meer bij. Als liefhebber van #instafood, gooi ook ik graag mijn maaltijden online. Maar waarom een overheerlijk avondmaaltje online gooien zonder recept? Deze week: #Instafood: verse basilicumspaghetti met tomatensaus voor drie personen.

De verse pasta’s van de Albert Heijn is ongeveer de enige reden dat ik wel eens naar het supermarktketen ga. Vooral de verse basilicumspaghetti vind ik heerlijk! Lekker met een verse tomatensaus met zongedroogde tomaatjes en kappertjes.

Nodig

– Twee rode uien
– Vier tegen knoflook
– Een rode peper
– Een half potje zongedroogde tomaten
– Een flinke eetlepel (plantaardige) boter
– Drie tomaten
– (Verse) spaghette voor drie personen (350 a 400 gram)
– Een halve zak rucola
– 100 milliliter witte wijn
– Een handje basilicum
– Kappertjes (naar smaak)
– Olijfolie

Hoe dan?

Snij de ui in halve ringen en snij de knoflook en rode peper zo klein mogelijk. Vergeet niet de zaadjes uit de rode peper te halen! Fruit het geheel nu op middelhoog vuur in de olijfolie.
Snij ondertussen de zongedroogde tomaatjes in reepjes en doe die in de pan. Bak vijf minuten op middelhoog vuur. Schenk nu de wijn bij en doe de tomaten (in blokjes) in de pan. Schep ook de kappertjes erdoor en breng aan de kook.
Kook de pasta zoals op de verpakking staat. Snij ondertussen de rucola fijn en de basilicum er doorheen. Giet de pasta af en vang een kopje van het kookwater op. Gooi dat bij de saus. Roer de rucola en basilicum door de pasta.
Schep de pasta op de borden en de saus erop. Heerlijk smullen.
Vergeet niet te Instagrammen!
Recept via AH.nl

0 Comments