Menu & Search

Donderdagdeuntjes: Rina Mushonga, NAO, Aafke Romeijn

Donderdagdeuntjes: Rina Mushonga, NAO, Aafke Romeijn

Iedere donderdag bespreek ik in Donderdagdeuntjes drie fijne albums die ik heb gehoord. Kort maar krachtig. Of niet zo krachtig. Maar in ieder geval áltijd platen die ik met plezier heb beluisterd in de afgelopen week. Vandaag in Donderdagdeuntjes: Rina Mushonga, NAO en Aafke Romeijn

Rina Mushonga – Bullet

unnamed
In 2014 bracht ze haar debuutalbum uit. Grootse, meeslepende indiefolk. Met een nieuwe EP gaat ze totaal de andere kant op. Minimalistischer, invloeden van over de hele wereld en de autotune wordt op de juiste manieren ingezet. Het zorgt voor een dromerige plaat die ervoor zorgt dat je je over de hele wereld waant, dan weer in Japan, dan weer in een gospelkerk in Amerika. En regelmatig neemt Rina je mee naar de jaren 80 met de synthesizers en slepende gitaarsolo’s. Hier en daar hoor je ook nog wat Tracy Chapman en Nina Simone. Wat een fijne EP.

NAO – February 15

Nao_II_MMXV_EP_Cover_Art
Een beetje funky, wat R&B en tegelijk ook heel minimalistisch: dat is de EP February 15 van NAO. De zangeres uit Oost-Londen heeft net haar tweede EP gereleased, en het klinkt heerlijk. Een funky versie van FKA Twigs, met tegelijk iets meer elektronische invloeden erin. Vijf heerlijke nummers die goede hoop geven voor het album, dat overigens nog niet is aangekondigd. Een tour dan weer wel, 8 april staat ze in een uitverkochte Melkweg, 9 april kun je haar in Annabel in Rotterdam live aan het werk zien.

Aafke Romeijn – Je Doet Je Best Maar

aafke_romeijn
Het rijtje Roosbeef en Eefje de Visser mag met trots Aafke Romeijn in hun midden verwelkomen. Die heeft namelijk derde en vooral heel erg lekker album uitgebracht. Aafke schrijft heerlijke, soms een klein beetje absurdistische teksten die muzikaal worden omlijst door heerlijke pop. Hier en daar is het wat harder met gitaren, soms heerlijke elektropop. Allemaal een klein beetje experimenteel, maar het blijft poppy en toegankelijk. Dat in combinatie met de fijne teksten en de stem van Aafke, een heerlijk nieuw plaatje.

0 Comments