Menu & Search

#Instafood: Pompoen-wortelsoep met groene appel

#Instafood: Pompoen-wortelsoep met groene appel

Zonder foodblog hoor je er niet meer bij. Als liefhebber van #instafood, gooi ook ik graag mijn maaltijden online. Maar waarom een overheerlijk avondmaaltje online gooien zonder recept? Deze week: #Instafood: Pompoen-wortelsoep met groene appel waar je met een man of vier als hoofdgerecht van kunt eten. Als bijgerecht met nog meer.

Goed, het pompoenseizoen is misschien over, maar deze pompoensoep die ik een tijd terug maakte, is wel de moeite waard om te delen. Hij was namelijk heerlijk. Ik had (en heb nog steeds) een fles sherry waarvan ik niet weet wat ik ermee moet. Hij is namelijk niet te zuipen. Maar wél erg goed om mee te koken. Bijvoorbeeld een heerlijk (veganistisch) pompoen-wortelsoepje.

Nodig

– Twee rode uien
– Drie teentjes knoflook
– Drie laurierblaadjes
– Een scheut sherry
– Flespompoen
– 1,5 liter groentebouillon
– 300 gram wortels
– Een groene appel
– Kokosolie
– Peper en zout

Hoe dan?

Verwarm de oven voor op 200 gragen. Snij de pompoen in vier grote stukken en haal de pitjes eruit. Leg de stukken op een bakplaat en laat de pompoen 20 minuten tot een half uur in de oven staan, zodat ie zacht wordt en makkelijk te snijden is.
Snij ondertussen de uitjes in kleine stukjes en ontvel en plet de knoflook. Haal de pompoen uit de oven en fruit de ui en knoflook in een flinke laag kokosolie. Snij ondertussen de pompoen en de wortels in kleine stukjes.
Gooi deze nu in de pan en laat op middelhoog vuur even sudderen met het deksel op de pan. Blus na een paar minuten af met een flinke scheut sherry.
Doe nu de laurierblaadjes en de bouillon in de pan en breng aan de kook. Bedenk hoeveel laurierblaadjes erin doet. Zodat je er evenveel uithaalt. Laat een kwartier tot twintig minuten koken. Snij ondertussen de groene appel in hele kleine stukjes.
Haal de pan van het vuur en laat de soep afkoelen. Vis de laurierblaadjes eruit en pureer de soep tot een gladde massa. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Garneer met wat appel en je hebt een heerlijk soepje!
Vergeet niet te Instagrammen!

0 Comments

  1. Lekker!

  2. 5 jaar ago

    Yummmiiiiuu