Menu & Search

Ambitieuze Meisjes: Het jaar van… Ingelise

Ambitieuze Meisjes: Het jaar van… Ingelise

In je leven schijnen er drie gebeurtenissen te zijn die onwijs veel tijd kosten om te verwerken. Een grote verhuizing, een nieuwe baan en het overlijden van een dierbare. De laatste kan ik gelukkig niet afstrepen, maar de eerste twee markeren 2015 wel voor een groot deel. Normaal gesproken haat ik de jaarwisseling, het terugblikken, de nostalgie. Maar toen Lotte me vroeg om terug te blikken, kwam het besef dat 2015 wel één van de meest bijzondere jaren in mijn leven is geweest.

De eerste verandering is een cliché, ik vertrok van Utrecht naar Amsterdam. Niet om de stad, wel om het huis, steeds meer dierbaren hier, de mogelijkheid mijn studentenkamer in te wisselen voor een normaal huis en vooral ook heel veel reistijd die ik kon uitsparen. Het kon, ondanks de pijn in mijn hart dat ik Utrecht zou verlaten, niet op.
Nog geen maand later verloor ik mijn grootste opdrachtgever en tevens mijn geesteskind: TPO: Cult. Twee en een half jaar lang heb ik de cult-afdeling van TPO gedraaid, mijn hart en ziel erin gestopt. De stekker ging eruit voor alle freelancers. Daar ging mijn grootste opdrachtgever. Vlak voor de zomer.
Hoeveel pijn het ook deed, het voelde als een soort liefdesverdriet, ik besloot door te gaan. Mijn geweldige netwerk aan familie, vrienden, kennissen, mensen met wie ik heb mogen werken, opdrachtgevers zette zich in om mij aan andere opdrachtgevers te helpen. Het was bijzonder om te zien, hartverwarmend. Waarom gunt men mij dit? Wat heb ik gedaan om dit te verdienen? Ja, ik heb heel veel energie gestopt in heel veel mensen, maar is dat de reden? Later, tijdens een interviewreeks met een stel ondernemers, kwam ik erachter dat dat de reden is geweest.

Lees verder op Ambitieuze Meisjes.

0 Comments