Menu & Search

#Instafood: Falafelsalade

#Instafood: Falafelsalade

Zonder foodblog hoor je er niet meer bij. Als liefhebber van #instafood, gooi ook ik graag mijn maaltijden online. Maar waarom een overheerlijk avondmaaltje online gooien zonder recept? Deze week: #Instafood: Falafelsalade voor 1 persoon.

Als ik ‘s avonds werk, wordt er in de kantine voor eten gezorgd. Luxe natuurlijk, maar niet altijd even gezond en de vega-opties zijn beperkt. Dus maak ik geregeld zelf een maaltje. Zoals deze supermakkelijke en heerlijke falafelsalade!

Falafelsalade! Omnomnom.

A post shared by Ingelise de Vries (@ingelisedevries) on

Nodig

– Couscous voor 1 persoon
– Een scheut olijfolie
– Een scheut sesamolie
– Een beetje kokosolie
– Acht falafelballetjes
– Een klein bosje verse bieslook
– Tien centimeter komkommer
– Zes cherrytomaatjes
– Een beetje veldsla
– Peper en zout
– Hennepzaad/edelgistvlokken/(geiten)kaas/noten/ander superfancy superfood om je salade mee te pimpen
– Dressing, bijvoorbeeld (zelfgemaakte) humus of (soja)yoghurt met munt.

Hoe dan?

Maak de couscous klaar zoals op de verpakking staat. Bak ondertussen de falafelballetjes in wat kokosolie. Snij de bieslook in hele kleine stukjes.
Als de couscous klaar is, gooi er een scheut olijf- en sesamolie doorheen. Breng op smaak met peper en zout. Roer er ook de bieslook doorheen.
Meng de couscous met de falafelballetjes, de in stukjes gesneden komkommer, de gehalveerde cherrytomaatjes en de veldsla. Roer flink en pimp eventueel met hennepzaad/edelgistvlokken/geitenkaas/noten/iets anders. En natuurlijk de dressing. Makkelijk en snel.
Vergeet niet te Instagrammen!

0 Comments