Menu & Search

De flexplektest: Het Stoflab in Haarlem

De flexplektest: Het Stoflab in Haarlem

In samenwerking met Sprout, Asus en de NS test ik samen met vijf andere ondernemers welke flexwerkplekken nou het állerbeste zijn. Op de website kun je de voorlopige resultaten zien én jouw favoriete werkplek nomineren. Wie weet testen we die dan ook nog. Naast de objectieve test, vertel ik je ook graag mijn supersubjectieve mening. Deze week was ik bij Het Stoflab in Haarlem.

Locatie

Het Stoflab is te vinden op een industrieterrein. Lopend is het dan ook niet echt makkelijk bereikbaar. Gelukkig gaat er een keer per uur een bus vanaf Station Haarlem. Met OV het Het Stoflab dus ook niet heel makkelijk bereikbaar. Je doet er goed aan een OV-fiets te huren. Dan ben je een stuk vrijer.
Het industrieterrein an sich is ook niet heel erg inspirerend. Het pand zélf daarentegen wel. In Het Stoflab zitten een aantal creatieve ondernemers op het gebied van lifestyle gevestigd. De ene zit er permanent, de andere huurt een flexplek. Je bent omringt met mensen die hetzelfde doen als jij. Het is rustig, maar gesprek kun je opzoeken als je behoefte hebt aan praten. Mocht je daar geen behoefte aan hebben, dan kun je in de stilteruimte gaan zitten.
Het Stoflab biedt ook ruimte voor kleine bedrijven. Zijn jullie met meer, dan kun je een kleine kantoorruimte huren. Een klein nadeel is dat de wifi niet altijd even snel is en zo nu en dan wat hapert.

Sfeer

Over het algemeen is het rustig. Er wordt wel geleefd. Iedereen zegt elkaar gedag en maakt af en toe even een praatje. Maar over het algemeen is het lekker rustig.
Het pand werd origineel opgericht om modebedrijven naar Haarlem te krijgen. Er is een atelier, een fotostudio en ruimte om je pakketjes te verzenden. Er is dus nog zeker ruimte om je als kleine webwinkel te vestigen! Het is bovendien erg fijn om omringt te zijn met vele andere creatieve ondernemers. Over het algemeen is iedereen druk aan het werk, maar regelmatig wordt er even een praatje gemaakt en wordt er redelijk tegelijk geluncht. Let wel op: er is niet echt een kantine aanwezig en geen supermarkt in de buurt. Wel wordt er gezorgd voor koffie en thee én ligt er ‘s ochtends een croissantje voor je klaar. Beter kun je je dag niet beginnen.
Het Stoflab voelt alsof je wel op kantoor bent, maar zonder collega’s. Als ZZP’er die behoefte heeft om niet alleen te werken maar een koffietentje te druk vindt, zit je bij Het Stoflab helemaal goed.
Wat is jouw favoriete plekje in Haarlem?

0 Comments