Menu & Search

Luistertip: Seinabo Sey – Pretend

Luistertip: Seinabo Sey – Pretend

Meestal is de muziek van een artiest in een paar genres wel te definiëren. Bij Seinabo Sey is dat echter een beetje lastig. Vrouwen als Alicia Keys en Beyoncé zijn haar inspiratiebronnen, en dat is ook wel in hoeverre de nummers op haar debuutalbum uit elkaar liggen. De enige lijn is haar krachtige stem en de emotie die ze in elk nummer stopte. Verder gaat ze zo ongeveer elk denkbaar genre af.

De Zweedse zangeres groeide deels op in Gambia. Haar vader was in West-Afrika een bekende muzikant. Het muziek maken heeft ze dus niet van de vreemde. Als tiener schreef ze liedjes en begeleidde ze muzikanten tijdens concerten. In januari dit jaar stond ze eindelijk zelf op een podium waar Europese bookers, programmeurs en journalisten haar allemaal tegelijk konden zijn: ze gaf een succesvol optreden op Eurosonic in Groningen. De inmiddels 25-jarige zangeres bracht vrijdag haar eerste album uit. En dat klinkt veelbelovend.

0 Comments