Menu & Search

#Instafood: Champignonsoep

#Instafood: Champignonsoep

Zonder foodblog hoor je er niet meer bij. Als liefhebber van #instafood, gooi ook ik graag mijn maaltijden online. Maar waarom een overheerlijk avondmaaltje online gooien zonder recept? Deze week: #Instafood: champignonsoep voor twee personen.

Deze champignonsoep viel enorm goed in de smaak! Mijn zus kwam na de Dam tot Damloop eten en vond het een heerlijk licht soepje zo na het sporten. De smaak was super, qua textuur had hij van mij nog wel wat steviger gemogen. Wellicht een extra bakje champignons om te pureren voor de rest van de champignons erbij gaan.

Nodig

– 1 ui (gesnipperd)
– Een klein teentje knoflook
– 350 gram champignons (in plakjes)
– 25 gram (plantaardige) boter*
– Pakje (soja) room*
– Een eetlepel bloem
– Een eetlepel maizena
– Een liter groentebouillon
– Peper en zout naar smaak
– Peterselie
– Voor de vleeseters: een klein bakje spekjes.

Hoe dan?

Zet een pan op het vuur en verhit de boter om de ui in te fruiten. Pers het knoflookteentje er ook boven uit. Voeg de champignons toe aan de ui en bak mee tot de champignons bruin zijn.
Roer de room, de bloem en de maizena mee en roer de boel goed door. Schenk de bouillon erbij en breng het aan de kook. Laat een minuut of tien zachtjes koken. Mocht van wat zouter of juist wat pittiger houden, dan kun je er nog wat peper en/of zout doorheen doen. Top af met een beetje peterselie.
Vleeseters doen er goed aan om tijdens het koken van de soep, spekjes uit te bakken in een koekenpan. Voeg ze op het laatst toe aan de soep.
Lekker met stokbrood en zelfgemaakte humus! Doe voor de humus een blik kikkererwten, drie teentjes knoflook, een scheut olijfolie en citroensap en een flinke hand verse peterselie in een hoge beker. Zet de staafmixer erop. Als de boel niet smeuiig genoeg wordt, kun je wat vocht van de kikkererwten toevoegen. En vergeet geen stokbroodje af te bakken.
Vergeet niet te Instagrammen!
*Ik gebruik de soja room en de (plantaardige) boter van Alpro. Van de boter gebruik ik altijd een flinke eetlepel. Het is dezelfde boter die je op je brood smeert. Je kunt ook plantaardige margarine gebruiken.
Recept via Albert Heijn

0 Comments