Menu & Search

Luistertip: Inna MODJA – Motel Bamako

Luistertip: Inna MODJA – Motel Bamako

Inna MODJA is de artiestennaam van Inna Bocoum, dus in 1984 in Mali geboren wordt. Haar moeder geeft haar de bijnaam Inna MODJA, wat ‘Inna is niet goed’ betekent. Op haar zesde gaat Inna bij een koor, waar haar muzikale ontwikkeling begint. Van haar oudere broers en zussen krijgt ze heel wat stijlen mee: van trash punk, 80’s en 90’s rap, heavy metal, hard rock, disco, blues, bossa nova en jazz. Thuis worden platen van Ray Charles, Ella Fitzgerald, Otis Redding en Sarah Vaughan gedraaid. Een bredere muzikale opvoeding lijkt bijna niet mogelijk. Ze maakt prachtige muziek die al deze stijlen én Afrikaanse en Arabische muziek meeneemt.
De muziek is niet het enige wat Inna meeneemt. Het opgroeien in Mali is niet altijd makkelijk: zonder toestemming van haar ouders worden Inna en haar zussen besneden. Sindsdien spreekt ze zich uit tegen geweld tegen vrouwen. Inmiddels heeft ze een operatie laten doen om de besnijdenis te herstellen. Naast prachtige muziek heeft Inna dus ook een heftig verhaal te vertellen. En dat is meer dan de moeite waard.

0 Comments

  1. 5 jaar ago

    Ik vind dat soort verhalen altijd zo heftig. Heb je ouders die het beste voor hun dochters willen, verzieken anderen het.

    • 5 jaar ago

      Ik ook! Schrok ook echt heel erg toen ik het las. Verschrikkelijke dingen zijn dit.