Menu & Search

#Instafood: frisse risotto a la Ingelise

#Instafood: frisse risotto a la Ingelise

Zonder foodblog hoor je er niet meer bij. Als liefhebber van #instafood, gooi ook ik graag mijn maaltijden online. Maar waarom een overheerlijk avondmaaltje online gooien zonder recept? Deze week: #Instafood: frisse risotto a la Ingelise voor 3 personen.

Nodig:

– 200 gram risotto
– Een ui
– Olijfolie
– 1 deciliter witte wijn
– 750 milliliter groentebouillon
– Flinke eetlepel boter
– Potje zwarte olijven
– 200 gram cherrytomaten
– 200 gram asperges
– Flinke hand verse basilicum
– Peper en zout

Hoe?

Snipper een uitje en fruit deze in de olijfolie. Doe de rijst in de pan en roer deze door de flinke eetlepel boter tot ze helemaal onder de boter zitten. Voeg nu de wijn toe en wacht tot de rijst de wijn helemaal heeft opgenomen. Maak ondertussen de bouillon en zet deze op het vuur zodat ‘ie blijft koken.
Schep als de wijn is opgenomen soeplepel voor soeplepel de bouillon bij de rijst. Schep de volgende lepel pas bij de rijst als de bouillon helemaal is opgenomen. Blijf goed roeren ondertussen. Na zo’n 20 minuten is je rijst gaar.
Snijd de olijven en cherrytomaatjes doormidden en bereid de asperges. Roer deze door de risotto als de risotto klaar is. Snijd basilicum fijn en roer deze ook door de risotto. Even laten doorwarmen, op smaak brengen met peper en zout en klaar!
Vergeet niet te Instagrammen!

0 Comments