Menu & Search

#Instafood: Zoete aardappelstamppot

#Instafood: Zoete aardappelstamppot

Zonder foodblog hoor je er niet meer bij. Als liefhebber van #instafood, gooi ook ik graag mijn maaltijden online. Maar waarom een overheerlijk avondmaaltje online gooien zonder recept? Deze week: zoete aardappelstamppot voor drie grote of vier kleine eters.
Schermafbeelding 2015-07-13 om 14.00.48

Nodig:

– Een flinke pan water
– Ruim een kilo zoete aardappels (de oranje)
– Potje zwarte olijven (in plakjes)
– Potje zongedroogde tomaatjes
– Zak rucola
– Peper en zout
– Scheut amandelmelk (vers, gezoet)
– Teentje knoflook
– Gerookte paprikapoeder (naar smaak)
– Cayennepeper (naar smaak)
– Pikant paprikapoeder (naar smaak)
– Zonnebloem-, pijnboom-, en/of pompoenpitten

Hoe?

Schil de aardappels en snijd ze in kleine stukjes. Breng ze in een pan water aan de kook met een gepeld teentje knoflook en flink wat peper en zout. Laat de boel koken tot de aardappels zacht genoeg zijn om te prakken.
Giet de aardappels af en zet terug op het vuur. Prak de aardappels tot een smeuiige puree. Niet smeuiig genoeg? Schenk er wat amandelmelk bij. Breng op smaak met ongeveer een eetlepel gerookte paprikapoeder, een flink snufje cayennepeper en wat pikant paprikapoeder. Niet genoeg? Peper en zout doet ook wonderen.
Snij de zongedroogde tomaatjes en de rucola klein. Stamp of roer deze nu samen met de olijfjes door de puree. Rooster de pitjes even, roer deze er goed door en klaar.
Vergeet niet de Instagrammen!

0 Comments