Menu & Search

Donderdagdeuntjes: Joe Satriani, MS MR en Flying Golden Eagle

Donderdagdeuntjes: Joe Satriani, MS MR en Flying Golden Eagle

Iedere donderdag bespreek ik in Donderdagdeuntjes drie fijne platen die ik op de deurmat heb gekregen. Kort maar krachtig. Of niet zo krachtig. Maar in ieder geval áltijd platen die ik met plezier heb beluisterd in de afgelopen week. Vandaag in Donderdagdeuntjes: Joe Satriani, MS MR en Flying Golden Eagle.

Joe Satriani – Shockwave Supernova

shockwave-supernova-joe-satriani-2015
Vijftien perfect gecomponeerde gitaarnummers. Dit wordt inderdaad een kwestie van slechts ophemelen. Joe Satriani heeft vrijdag zijn nieuwste album Shockwave Supernova uitgebracht. In 1986 bracht hij voor het eerst een album uit en inmiddels is hij toe aan zijn 15e plaat. Wederom mixt Satriani blues rock met de wat hardere rock. Volledig instrumentaal. Perfect voor een lange treinreis. Ogen dicht en luisteren. Satriani vertelt je verhalen zonder woorden. Ik ga er ook niks meer over zeggen. Luisteren kan hier.

MS MR – How Does It Feel

msmr_albumcover2015
Tijdens het werken zijn er twee stijlen muziek die ik graag aan heb. De eerste is scheurende gitaarmuziek (bij voorkeur mét zang zodat ik mee kan zingen). De tweede is electronische muziek. How Does It Feel van MS MR past prima in dat rijtje. Synthpop pur sang. Als je het moet vergelijken is het ‘t best te vergelijken met La Roux of Ladyhawk. Maar waar La Roux vrij hard en staccato is, is MS MR net even wat rustiger, melodieuzer en dromeriger. MS MR zijn vocalist Lizzy Plapinger en producer Max Hershenow, een muzikaal duo uit New York. De stem van Plapinger kan zowel rustiger nummers over liefdesverdriet overbrengen als schelle uithalen die zo goed bij electropop passen. Het album wisselt lekker af tussen dansbaar en meewiegen. Favorieten? Painted, Tripolar en Reckless. Nieuwsgierig? Luisteren kan hier.

Flying Golden Eagle – Quartz Bijou

81KkNuu02UL._SL1500_
Dat je oude stijlen met gemak nu nog steeds kunt gebruiken voor nieuwe composities, wordt door bands als Birth of Joy en DeWolff al bewezen. Maar we hebben meer bands die het prima voor elkaar krijgen. Blues, glamrock, pop, een beetje van de jaren 70 en 80, ergens ook wel iets psychedelisch en een klein beetje van de eind jaren 60 rockbands. Flying Golden Eagle maakt een soort melting pot van allerlei stijlen. Op Quartz Bijou wordt alles bij elkaar gebracht op een heerlijk zomers album. De mannen uit Detroit laten zichzelf volledig vrij in het mengen van alle oude genres. Voor mensen die nostalgisch zijn is deze plaat luisteren op vinyl helemaal een feest. Helaas staan er binnenkort geen optredens gepland, maar ik wil Flying Golden Eagle alvast graag tippen voor de festivals volgend jaar. Blote voeten in het gras, bloemenkrans op en dansen alsof je leven er vanaf hangt. Zo’n plaat.
Deze plaat verschijnt morgen.

0 Comments