Menu & Search

#Instafood: Verse pasta met tomaatjes

#Instafood: Verse pasta met tomaatjes

Zonder foodblog hoor je er niet meer bij. Als liefhebber van #instafood, gooi ook ik graag mijn maaltijden online. Maar waarom een overheerlijk avondmaaltje online gooien zonder recept? Deze week: verse pasta met tomaatjes voor twee personen.
lintpasta met tomaat

Nodig:

– 250 gram verse pasta
– Kappertjes (drie eetlepels)
– Vijf trostomaten
– Twee rode uien
– Twee teentjes knoflook
– Drie eetlepels citroensap
– Peterselie
– Olijfolie
– Peper en zout
– Eventueel nog wat zwarte olijfjes in plakjes en een handje cashewnoten per persoon

Hoe?

Snipper de uitjes. Warm wat olijfolie in een pan en fruit de ui. Snij ondertussen de tomaat in blokjes. Pers de knoflook er na vijf minuten boven uit en zet het vuur laag.
Doe de tomaat in de pan en roer het geheel goed door. Zet het vuur middelhoog en bak de tomaat mee. Schep de kappertjes erdoor, wat citroensap om op smaak te brengen en wat peper en zout om het af te maken. Als je olijfjes erdoor doet, doe dat dan nu.
Kook de pasta terwijl je de tomatensaus op een laag vuur met het deksel erop warm houdt. Snij de peterselie fijn en roer die door de saus. Bewaar wat om te garneren! Schep de pasta op de borden, verdeel de saus, garneer met peterselie (en cashewnoten) en je avondmaaltje is klaar.
Vergeet niet de Instagrammen!
Recept via: AH.nl

0 Comments

  1. 5 jaar ago

    Oef dit ziet er lekker uit. Inderdaad instagram waardig haha 🙂