Menu & Search

Brandon Flowers windt Paradiso om zijn vingers

Brandon Flowers windt Paradiso om zijn vingers

Met een theatrale sprong op de monitoren, komt Brandon Flowers het podium op. De frontman van The Killers staat vanavond met zijn nieuwe soloplaat The Desired Effect in een uitverkocht Paradiso.

Flowers opent vanavond met hetzelfde nummer als waar hij zijn album mee opent: Dreams Come True. Het bombastische nummer brengt het publiek meteen in de stemming, Na Not Gonna Deny heet hij zijn publiek welkom. Hij hoeft slechts ‘Amsterdaaaaam’ te roepen om luid gejuich te ontvangen. De zaal staat vol grote fans, Flowers hoeft weinig te doen om zijn publiek enthousiast te krijgen.

Volle borst

De hit Crossfire volgt, bijzonder vroeg in de show. Later wordt duidelijk waarom: er zal geen toegift zijn. Waar de zaal tijdens de eerste twee nummers wat bescheiden meezong, wordt Crossfire uit volle borst meegezongen. Wat meteen opvalt is dat Flowers’ zang beter klinkt, tijdens de nummers van het nieuwe album klinkt de zanger wat rommelig en onwennig. Ook later tijdens de show zal blijken dat de oude nummers er een stuk beter inzitten dan de nieuwe nummers. I Can Change is zelfs vals.
Flowers is vooral een onwijs goede performer. Hij weet zijn publiek moeiteloos mee te sleuren in zijn shows, ondanks dat zijn zang lang niet altijd zuiver is. Zo oppert hij een cover te spelen, “cause I just love to play covers”. Hij geeft het publiek twee keuzes. Wanneer de keuze van het publiek is gemaakt, zet hij een cover in, maar wel een van zijn eigen band. Flowers hoeft zelf weinig te doen: het publiek zingt Human uit volle borst mee. Later op de avond zal Flowers na het gevoelige Only The Young subtiel Mr. Brightside inzetten. Het nummer wordt onder luid gejuich ontvangen en nog harder meegezongen dan Human eerder. Flowers weet zijn publiek door middel van anekdotes, vragen en keuzes écht te betrekken bij zijn show.

Soloshow

De show draait vanavond vooral om Flowers en zijn soloplaat. De band staat in een halve cirkel om hem heen en het is alleen Flowers die op de monitoren staat te dansen. Toch maakt hij even ruimte voor iemand anders. “This is such a good song,” laat hij weten over If Still It Can’t Be Found van Joe Pug. Daarna introduceert hij de zanger en zingen ze het nummer met z’n twee.
Flowers moet het vanavond vooral van zijn oude nummers hebben. De nieuwe nummers zitten er nog lang niet goed in bij de zanger, geen wonder dat het grootste deel van de setlist uit oud werk en covers bestaat. Met zijn manier van optreden, zijn charme en zijn anekdotes maakt hij gelukkig veel goed. Hij windt Paradiso moeiteloos om zijn vingers.
TOR_0895
TOR_0708
TOR_1017
TOR_0956
TOR_0773

0 Comments