Menu & Search

#Instafood: Tomatenrisotto

#Instafood: Tomatenrisotto

Zonder foodblog hoor je er niet meer bij. Als liefhebber van #instafood, gooi ook ik graag mijn maaltijden online. Maar waarom een overheerlijk avondmaaltje online gooien zonder recept? Deze week: vier flinke porties tomatenrisotto.
tomatenrisotto

Nodig:

– 1,5 liter groentebouillon
– 400 gram risottorijst
– 50 gram zongedroogde tomaatjes
– 100 gram tomatenpuree
– 450 gram tomaten
– 20 blaadjes basilicum
– Twee rode uien (gesnipperd)
– Twee teentjes knoflook (geperst)
– Olijfolie
– Peper en zout

Hoe?

Laat een grote pan warm worden met wat olijfolie erin. Fruit de uitjes en de zongedroogde tomaten een paar minuten. Voeg nu de tomatenpuree toe en laat het geheel in twee minuten warm worden. Voeg nu de rijst toe en wacht tot de korrels glazig zijn.
Breng ondertussen de bouillon zachtjes aan de kook en schep twee soeplepels bouillon in de pan met rijst. Blijf goed roeren en schep nieuwe bouillon erbij als de eerdere bouillon is opgenomen. Doe dit tot de rijst gaar is. Waarschijnlijk heb je nog twee of drie soeplepels bouillon over als de risotto na zo’n 25 minuten gaar is.
Snijd de tomaten in partjes en voeg deze na 15 minuten toe aan de rijst. Voeg ook de knoflook toe.
Scheur de basilicum in kleine reepjes en voeg deze op het allerlaatst toe aan de risotto. Roer goed door, breng op smaak met peper en zout en voila!
Vergeet niet de Instagrammen!

0 Comments