Menu & Search

#Instafood: Zoete aardappelstamppot

#Instafood: Zoete aardappelstamppot

Zonder foodblog hoor je er niet meer bij. Als liefhebber van #instafood, gooi ook ik graag mijn maaltijden online. Maar waarom een overheerlijk avondmaaltje online gooien zonder recept? Deze week: zoete aardappelstamppot voor twee niet ál te grote eters.
unnamed

Nodig:

– 800 gram zoete aardappels
– Een scheut amandelmelk
– Een zak veldsla
– Eén teentje knoflook
– Een potje zwarte olijven (in plakjes)
– 10 cherrytomaatjes
– Een flinke hand zonnebloempitjes
– Peper en zout
– Rozemarijn

Hoe?

Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Stop ze in een pan heet water en breng ze aan de kook. Na 20 tot 25 minuten zijn ze gaar. Als je ze met een vork gemakkelijk kunt doorprikken, zijn ze gaar. Giet de aardappels af.
Pers een teentje knoflook bij de aardappels en prak de aardappels tot puree. Giet er amandelmelk bij als de puree niet zacht genoeg wordt.
Zet de pan weer op laag vuur en roer de veldsla, zonnebloempitjes en de olijfjes er doorheen. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de cherrytomaatjes door midden en verdeel ze over de borden. Top af met een beetje rozemarijn en voila! Ook lekker met geitenkaas of parmezaanse kaas erbij.
Vergeet niet de Instagrammen!

0 Comments