Menu & Search

#Instafood: Vis met prei en rijst

#Instafood: Vis met prei en rijst

Zonder foodblog hoor je er niet meer bij. Als liefhebber van #instafood, gooi ook ik graag mijn maaltijden online. Maar waarom een overheerlijk avondmaaltje online gooien zonder recept? Deze week: witvis met prei en rijst als solomaaltijd.
vis met prei

Nodig:

– Een witvisje
– Een halve prei (in ringetjes)
– Een potje creme fraiche (200 gram)
– Twee theelepels kurkuma
– Twee theelepels kerriepoeder
– Voor de liefhebber van pikant: nog wat rode peper
– 75 gram rijst
– Een flinke hand vol muntblaadjes
– Olijfolie
– Peper en zout

Hoe?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de prei met olijfolie, peper en zout aan in een wok of koekenpan. Als de prei na een paar minuutjes is is geslonken, schep de helft in een ovenschaal. Verdeel de prei een beetje over de hele bodem.
Schep de helft van de creme fraiche in de pan en laat het smelten. Breng nu op smaak met alle kruiden. Doe het vooral een beetje op gevoel. Bedek de vis nu met de creme fraiche/prei-marinade. Zet de vis 20 minuten in de oven.
Kook ondertussen de rijst zoals dat volgens de verpakking moet. Snij ondertussen de muntblaadjes zo klein mogelijk. Giet de rijst af en zet de pan weer terug op het vuur. Roer de rest van de creme fraiche samen met de munt door de rijst en warm de boel nog even goed door.
Vergeet niet de Instagrammen!

0 Comments