Menu & Search

#Instafood: Tortellini met ricotta en artisjokken

#Instafood: Tortellini met ricotta en artisjokken

Zonder foodblog hoor je er niet meer bij. Als liefhebber van #instafood, gooi ook ik graag mijn maaltijden online. Maar waarom een overheerlijk avondmaaltje online gooien zonder recept? Deze week: Marokkaans stoofpotje (voor ongeveer een heel weeshuis.)
unnamed (1)

Nodig:

– 250 gram verse tortellini
– 6 bosuitjes (in ringetjes gesneden)
– Een blik artisjokharten (in vieren gesneden)
– 125 gram ricotta
– Een halve citroen
– Een theelepel gedroogde peterselie
– Olijfolie
– Peper en zout
– Pijnboompitjes (hoeveelheid naar smaak)

Hoe?

Kook de tortellini zoals op de verpakking staat aangegeven. Fruit ondertussen de bosui in een grote pan. Voeg een soeplepel water en de ricotta toe. Pers de citroen uit en schenk dat er ook bij. Als je het zuurder wil, kun je de schil ook nog raspen en naar smaak toevoegen.
Schep nu de artisjok en de tortellini door de saus en breng de boel op smaak met peper, zout en de peterselie. Rooster terwijl de saus doorwarmt de pijnboompitjes en doe die er bij het serveren overheen.
Vergeet niet de Instagrammen!
Recept via AH.nl

0 Comments