Menu & Search

#Instafood: Grieks pasteitje

#Instafood: Grieks pasteitje

Zonder foodblog hoor je er niet meer bij. Als liefhebber van #instafood, gooi ook ik graag mijn maaltijden online. Maar waarom een overheerlijk avondmaaltje online gooien zonder recept? Deze week: Marokkaans stoofpotje (voor ongeveer een heel weeshuis.)
IMG_3429

Nodig:

– Een rode ui (gesnipperd)
– Drie tenen knoflook (geperst)
– 300 gram verse spinazie
– Vijf tomaten (in kleine blokjes)
– Een half bakje ricotta (dat is zo’n 125 gram)
– 100 gram feta
– 50 gram pijnboompitjes (geroosters)
– Een handje verse basilicum (klein gesneden)
– Twee theelepels piment (in poedervorm)
– Versgemalen peper naar smaak
– Bladerdeeg
– Olijfolie

Hoe?

Fruit het uitje op hoog vuur. Voeg de geperste knoflook toe en zet het vuur middelhoog. Voeg hand voor hand de spinazie toe tot de boel geslonken is. Doe nu ook de tomaten en de piment in de pan. Laat het geheel flink warm worden en roer af en toe goed. Zet het vuur uit en voeg de ricotta toe. Breng op smaak met de peper.
Laat het mengsel afkoelen en vet een kleine ovenschaal in met olijfolie. Bedek de bodem en de randen met bladerdeeg.
Als het mengsel is afgekoeld, voeg dan de feta, pijnboompitjes en de basilicum toe. Verdeel de eerste helft van het mengsel over de ovenschaal. Bedek de boel nu weer met bladerdeeg. Doe de tweede helft van het mengsel er bovenop en bedek de rest met bladerdeeg. Zodat het een leuk dicht pakketje wordt. Bestrijk de bovenkant nog even met olijfolie zodat de boel niet verbrandt. Zet het geheel 30 minuten op 190 graden in de oven tot de boel goudbruin is aan de bovenkant. Als ie lijkt te gaan verbranden, dek de ovenschaal dan even af met aluminiumfolie.
Vergeet niet de Instagrammen!
Recept via All Recipes

0 Comments