Menu & Search

#Instafood: Courgette-venkelsoep, Turks brood en rode bietjeshumus

#Instafood: Courgette-venkelsoep, Turks brood en rode bietjeshumus

Zonder foodblog hoor je er niet meer bij. Als liefhebber van #instafood, gooi ook ik graag mijn maaltijden online. Maar waarom een overheerlijk avondmaaltje online gooien zonder recept? Deze week: Courgette-venkelsoep, Turks brood en rode bietjeshumus (een flinke pan soep.)
IMG_3294

Nodig:

– Een flinke ui (gesnipperd)
– Twee grote tenen knoflook (in plakjes)
– Twee courgette’s (in kleine blokjes)
– Een grote bol venkel (ook in kleine blokjes)
– Een liter groentebouillon
– Een handje verse basilicum
– Olijfolie
– Peper en zout
– Turks brood
– Rode bietjeshumus

Hoe?

Fruit de ui een minuutje aan op hoog vuur. Voeg nu de knoflook, venkel en courgette toe aan de pan en laat het geheel met het deksel op de pan op middelhoog vuur sudderen. Giet na een minuut of zes de bouillon in de pan en breng de boel aan de kook. Laat het geheel tien minuten koken.
Scheur de basilicumblaadjes door de soep en laat de soep afkoelen. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa en breng de soep weer aan de kook. Kook de soep drie minuutjes en snij ondertussen het brood op het gewenste formaat. Besmeer ze eventueel alvast met de humus. Breng de soep op smaak met peper en zout, roer nog even door en serveer de soep.
Vergeet niet de Instagrammen!

0 Comments