Menu & Search

Nieuwe namen voor London Calling bekend

Nieuwe namen voor London Calling bekend

Eind april is Paradiso weer het epicentrum van de beste nieuwe indiemuziek. Showcasefestival London Calling vindt ieder jaar plaats in Paradiso en laat de beste nieuwe indie-acts zien. De volgende editie is 24 en 25 april, losse dagkaarten gaan 4 februari in de verkoop. Vandaag is bekend geworden dat ook Montreal en Marika Hackman op het festival zullen spelen. Een klein overzichtje van de acts en waarom ze de moeite waard zijn.

Of Montreal

Nieuw is de Amerikaanse band al niet echt meer te noemen, in maart komt het dertiende album van de Of Montreal uit. De organisatie van London Calling voorspelt dat Aureate Gloom, de titel van het album, “hoogstwaarschijnlijk weer vol staan met knotsgekke maar geniale indieliedjes die van disco naar country vliegen en alles daartussenin meenemen en waar de bizarre teksten van frontman Kevin Barnes ook nog eens doorheen fladderen.”

Marika Hackman

21 februari kun je hier op ThePostOnline alvast lezen wat Marika Hackman allemaal te zeggen heeft. Maar uiteindelijk gaat het om muziek. En haar nieuwe album die er bijna aankomt. De 22-jarige Britse zangeres Marika Hackman is geen doorsnee folkartiest: grungefolk, noemt ze het zelf. Ze zoekt graag de grenzen op tijdens het schrijven en het invullen van het instrumentale gedeelte, om zo tot prachtige, aanstekelijke en originele kleine liedjes te komen.

Moon Duo

Moon Duo uit San Francisco maakt zwaar psychedelische rockmuziek. Gewapend met een berg effectpedalen vervormt gitarist Ripley Johnson (ook aan zet bij Wooden Shjips) haast iedere klank die uit zijn instrument komt. De stuwende percussie wordt uitgevoerd door Sanae Yamada, zijn vriendinnetje. Zet bijvoorbeeld het nummer Sleepwalker aan om de duistere, lang uitgesponnen spacerock van Moon Duo te horen in zijn beste vorm. Na het debuut Circles uit 2012 zal Moon Duo dit jaar het tweede album Shadow Of The Sun uitbrengen.

The Slow Show

The Slow Show uit Manchester maakt melancholieke Britpop met donkere lagen roots, folk en country. Singles als Bloodline en Dresden zijn goede voorbeelden die de steeds groter groeiende hype rondom The Slow Show alleen maar voeden. In de lente verschijnt het debuutalbum White Water. Liefhebbers van bijvoorbeeld The National en Tindersticks zullen blij zijn met deze nieuwe band aan het firmanent.

Slaves

Slaves is een duo uit Kent dat garant staat voor opwindende garagebluespunkrock. Isaac Holman speelt op twee trommels en zingt, Laurie Vincent speelt gitaar en samen zorgen voor ze hele hippe herrie. Ze staan in de gezaghebbende BBC Sound of 2015 lijst en dat hebben ze helemaal zelf gedaan door heel veel te spelen en een indrukwekkende live-reputatie op te bouwen. Hard en meedogenloos. Er is ook de single Hey en die kun je gratis downloaden.

As Elephants Are

Catchy indie, frisse refreinen en scherpe gitaarpartijen. Oftewel: As Elephants Are. Een Britse band die je zou kunnen vergelijke met bands als Bombay Bicycle Club en The Maccabees in hun vroege jaren. En net als deze twee voorbeelden kan As Elephants Are nog wel eens heel groot gaan worden. Luister maar eens naar hun meest recente single Crown en je begrijpt waarom.
https://www.youtube.com/watch?v=3WepNi078e0

0 Comments