Menu & Search

#Instafood: doperwtjes-koriandersoep

#Instafood: doperwtjes-koriandersoep

Zonder foodblog hoor je er niet meer bij. Als liefhebber van #instafood, gooi ook ik graag mijn maaltijden online. Maar waarom een overheerlijk avondmaaltje online gooien zonder recept? Deze week: doperwtjes-koriandersoep (voor vier flinke kommen)
IMG_3069

Nodig:

– Een groene peper
– 40 gram verse koriander
– Een kilo doperwtjes
– Een liter groentebouillon
– Een flinke ui
– Twee tenen knoflook
– Peper en zout

Hoe?

Snipper het uitje en fruit deze even aan in een flinke laag olijfolie. In een grote pan, wel. Voeg nu de knoflook (geperst of in kleine stukje gesneden), de groene peper (ook in kleine stukjes gesneden en zonder zaadlijst) en de doperwtjes toe aan de pan. Laat de boel een minuutje of zes sudderen op middelhoog vuur met het deksel op de pan.
Zorg ondertussen dat je de groentebouillon af hebt. Voeg deze toe aan de pan en breng de boel aan de kook. Snijd de koriander fijn en voeg deze ook toe aan de pan. Breng de boel weer aan de kook en laat het tien minuten doorkoken.
Haal de pan van het vuur en laat de soep afkoelen. Staafmixer de hele boel nu tot een gladde massa en warm daarna de soep weer op. Garneren met een beetje koriander doet het altijd goed.
Vergeet niet te Instagrammen!
Recept via Women’s Health.

0 Comments