Menu & Search

#Instafood: Rode rijst salade

#Instafood: Rode rijst salade

Zonder foodblog hoor je er niet meer bij. Als liefhebber van #instafood, gooi ook ik graag mijn maaltijden online. Maar waarom een overheerlijk avondmaaltje online gooien zonder recept? Deze week: Rode rijst salade (voor vier personen)
IMG_2703

Nodig:

– Drie senseokopjes pandanrijst
– Een fles bietensap
– Een bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
– 500 gram gekookte bieten, in blokjes
– Drie eetlepels ketchup
– Een potje mini-augurken, in plakjes
– Een klein rood uitje, gesnippers

Hoe?

Breng het sap uit de fles aan de kook. Als het kookt, doe dan de rijst erbij. Zet op middelhoog vuur en kook de rijst tot het gaar is. Met bietjessap is dat iets langer dan op de verpakking staat, kwestie van proeven.

Doe nu de rest van de ingredienten behalve de ketchup in een schaal. Wacht tot de rijst kookt en is afgekoeld en doe dat ook in de schaal. Meng het samen met de drie eetlepels ketchup door en voila, daar is je rode rijst salade.

Vergeet niet te Instagrammen!

Recept via VeganChallenge.

0 Comments