Menu & Search

Interview: Beautyblogger Teske de Schepper brengt single uit

Interview: Beautyblogger Teske de Schepper brengt single uit

unnamedZe is een meisje van 13 uit Reeuwijk als ze begint met haar blog. Inmiddels is Teske de Schepper 19 en heeft ze per dag ruim 18.000 bezoekers op haar beauty- en lifestyleblog Teskuh.nl en kan ze er van leven. Maar dat is niet alles: gisteren lanceerde de blogster haar eerste single Rewritten, die binnen 18 uur ruim 90.000 keer werd beluisterd op YouTube.

“Vroeger wilde ik altijd juf, zangeres of filmster worden.” Beroepen waarmee je in het middelpunt staat, dus. “Juf was vooral een beetje een back up-plan. In de spotlight staan doe ik nu met mijn blog ook wel een beetje, ik ben iemand op het internet.” Teske neemt onder andere filmpjes op en laat op haar blog zien wat haar dagelijks bezighoudt. “Ik ben wel in the picture, maar dan thuis.”

Comfort zone

Voorheen nam ze al wel eens covers op, maar vrij sporadisch. “Ik zong altijd wel, maar ik had niet echt het idee dat het mijn slaapkamer zou verlaten. Een cover opnemen is in je comfort zone, je kunt het opnieuw doen en je bent alleen. Het is wat anders dan dit.”

Ze heeft wel musicalklas gedaan, maar uiteindelijk is bloggen toch haar voornaamste bezigheid. “Het was een idee van mijn broer. Hij is websitebouwer en vroeg toen ik dertien was of ik niet een blog wilde omdat ik zo van schrijven houd. Dat leek me wel leuk, dan had ik wat te doen na school.” Een soort uit de hand gelopen hobby, dus. “Ik heb na mijn havo bewust gekozen om geen vervolgopleiding te doen. Als ik dat had gedaan, was het wel iets met journalistiek of media geweest, denk ik.”

Zelf schrijven

“We zijn nog niet bezig met een album. We hebben al wel de tweede single opgenomen en zijn aan het schrijven. Maar echt een album staat nog niet op de planning.” Optreden bevalt wel. “Ik zat gisteravond bij 3FM, echt op de dag van de release, dat was vrij onverwacht! Daar hebben we het nummer live gedaan en dat beviel goed.”

Teske heeft meegeschreven aan de tekst van het nummer. “Er staat hier al heel lang een keyboard, maar ik ben te lui oom het te leren. Het lijkt me wel heel tof om mezelf te kunnen begeleiden en zelf te kunnen schrijven. Gelukkig zijn er nu mensen die me begeleiden.”

Wat de toekomst brengt, weet Teske nog niet precies. “Het is gewoon kijken hoe dit gaat. Ik heb altijd gezegd dat ik wil doen wat ik leuk vind, dingen die me prikkelen en waar ik creatief mee bezig kan zijn. Ik weet niet of ik tot mij 65e ga bloggen of wat de muziek brengt.”

De single is te downloaden via iTunes.

Beeld: Daniel J. Ashes, design: Jay Sunsmith

1 Comment

  1. 6 jaar ago

    Erg knap gedaan zeg, die single. Leuk dit interview!