Menu & Search

Mode.dejaap: Even overgeven, hoor.

Mode.dejaap: Even overgeven, hoor.

Tot voor kort wist ik het niet, maar mijn allergelievelingste figuur in de modewereld heeft dus een web-log. Zoals iedereen tegenwoordig, zo gaan die dingen met dat hippe internet. Bastiaan van Schaik. De enige man waar ik bang voor ben. Hij zou mij plussize noemen. Van Schaik is de enige waarvan ik hoop dat ik hem nooit tegen zal komen. Hij is de enige man in deze wereld is die het zelfbeeld van de vrouw verloedert. Kapot maakt. De hypocrisie zelve is.

Ik herinner mij de serie Hollands Next Topmodel nog. Ik heb gepoogd te kijken, ik hield zelfs Daphne langer dan vijf minuten vol. Afhaken deed ik na Bastiaan van Penzenburg. Een meisje met maatje 34, groter kan het niet zijn geweest noemde hij dik. Dik. Dat kon ik zijn. Dik. Ik ben dik volgens Herr Schmutzig. De man met de megapens, ja dat is vast zielig en erfelijk en een ziekte enzo, en hij kan er vást niets aan doen, noemt mijn maatje 34 dik. Onverantwoord. Waar haalt deze pratende bierbuik het lef vandaan?

Kijk, dat ik nou trots ben op het feit dat mijn puberteit zo’n zeven jaar te laat komt en ik eindelijk een kont met enige J-Lo proporties kan gaan te kweken, a la. Maar de talloze, onzekere en enigszins jaloerse meisjes die het programma kijken, en keer op keer horen dat maatje 34 plus te dik is onmenselijk, bijna onwerkelijk. Hypocrisie, a la. Maar het zelfbeeld van onzekere tienermeisjes kapot maken met zo’n ellendig programma is iets waar RTL iets beter over na had mogen denken.

Gisteren kwam mij een linkje onder ogen. De blog van Bastiaan. Hij had plussize-model Danielle in het zonnetje gezet. Bloedmooie meid. Een figuur waar menig vrouw een moord voor zou doen. Maar er moest even benadrukt worden dat Danielle een plussize-model is. Dat had ik kunnen zijn. Ik ben ook een plussize-model. Dan weet ik dat. Als ik ooit nog ambieer me af te laten zeiken door modelands lievelingsdikzak, ben ik er in ieder geval op voorbereid. Dat ‘je hebt tenminste iets om aan vast te houden’ is gewoon dik. Walgelijk, zoals we de man die zijn problemen afreageert op onzekere meisjes zou zeggen.

Momentje. Ik ben even overgeven.

Deze column verscheen eerder op mode.dejaap.nl

 

4 Comments

 1. 9 jaar ago

  Ben ook geen fan van Bastiaan…

 2. 9 jaar ago

  Hahah! Ik vind niet. Ik zie hem waarschijnlijk donderdag, dan zal ik je vertellen wat ik vind 😎

 3. 9 jaar ago

  Walgelijke vent, die Bastiaan. Amen voor je column.

 4. 9 jaar ago

  Het mooie van een vrouw zijn juist de rondingen. Kan ik uren naar kijken (zelfs als heterovrouw). Rondingen heb ik ook, al zitten die bij mij natuurlijk op alle verkeerde plaatsen. Maar dan moet een man die zelf een grote ronding is geen commentaar gaan lopen leveren. Schande.

  (ik kreeg je blog via Joelle, heb even zitten bladeren: leuk!)