Menu & Search

Twitteren doe je zo #2.

Twitteren doe je zo #2.

Disclaimer: dit stuk is volledig gebaseerd op niet-wetenschappelijke waarnemingen van een twitterverslaafde en is volkomen ludiek bedoeld. Bij falen zul je de oorzaak toch echt bij jezelf moeten zoeken.

Het is inmiddels een volledig geïntegreerd middel, dat Twitter. Tenminste, onder de ruim 200.000 actieve gebruikers in Nederland. De rest snapt het nog niet helemaal. Inmiddels hebben we ook een hele serie ‘bekende twitteraars.’ En een bekende twitteraar worden, dat is makkelijker dan men denkt.

Converseer (met BN’ers)
Conversatie is goed. Mensen zien je naam voorbij komen en klikken met een beetje geluk ook nog eens op je profiel. Zo creëer je naamsbekendheid, een belangrijk element voor eenieder die bekend wil worden. Met een nog meer geluk gaan ze je ook nog volgen. Een betere truc is converseren met BN’ers, of gewoon bekende twitteraars. Immers, deze hebben gezag. Men zal zich afvragen wat het gezaghebbende persoon nou met zo’n onbekend twittermensje moet en je profiel gaan bekijken. En je waarschijnlijk gaan volgen om de conversatie met gemak te kunnen lezen. Het is overigens wel van belang dat de conversatie ook daadwerkelijk over gaat. Fanboys en –girls worden zelden gewaardeerd. Alleen als groupie van Volkskrantcolumnist Bert Brussen kun je veel volgers verwachten, maar daar moet je wel een meisje voor zijn.

Wees grappig…
Even seri, niemand zit te wachten op tweets waarin je vertelt hoe miserabel je leven is. Het grootste gedeelte van de twitteraars verschuilt zich niet voor niets achter zijn laptop. Juist om zijn eigen in real life miserabele leventje te ontvluchten. En groot gelijk. Het internet is immers een plaats van bloemen, regenbogen en ontzettend klavertjes vier. Het internet is een broedplaats van blije gedachten. Love and peace, baby. Men plaatst graag op Twitter hoe fabuleus zijn of haar leven is. Twitter is niets meer dan een etalage waar je je leven kunt uitstallen. Humor is daarbij gebaat. Mensen met een miserabel leven lezen graag iets grappigs om hun eigen misère te vergeten. Miserabele dingen mogen alleen verteld worden op humoristische wijze. Leedvermaak is nog steeds het beste vermaak.

…op het juiste moment
Want aan grappig zijn heb je natuurlijk niets als niemand het leest. Dus: twitter op het juiste moment. Dat is niet heel moeilijk, mits je natuurlijk weet welke momenten dat zijn. Er zijn een paar hoogtij momenten wanneer je je ontzettende grappigheid kunt spuien. De avonden doen het altijd goed, maar dan wel na half negen. Tussen half acht en half negen heeft het geen zin, mits je over #DWDD twittert. Iedereen zit naar De Wereld Draait Door te kijken en zijn ergernis over het programma te uiten. Dat is meteen een moment waarop random grappig twitteren niet zo handig is. Wanneer er zich een hype voordoet op Twitter, heeft grappig zijn geen nut. Men is veel te druk met de hype die zich afspeelt. Meetwitteren kan natuurlijk altijd. Hashtags doen wonderen voor je volgersaantal.

#FF
Ook al krijg je hem zelf niet. Follow Fridays weggeven doet wonderen. Mensen voelen zich immer geprezen als zij worden gementioned in dezelfde tweet als de hashtag #FF. Bovendien zoeken mensen ook daadwerkelijk op deze hashtag, dus als je hem gebruikt zullen mensen je zeker vinden. Ja, er zijn mensen zonder leven die dagenlang hun timeline lezen en iedere vrijdag op zoek gaan naar goede aanwinsten. Met het gevleide gevoel wat mensen hebben als je ze een #FF geeft, creëer je meteen bekendheid, exposure. Mensen vragen zich af van welke onbenullige twitteraar ze nou een #FF krijgen, en zullen je zeker even uitchecken. En wie weet krijg je op en dag een #FF terug. Yay!

The look
Je profiel zegt alles. Een goede foto, een puike bio, als je het goed doet, komt het allemaal ten goede aan je volgersaantal. Een lekkere foto is een must. Men beoordeelt je toch op het uiterlijk. Als je niet lekker bent moet je gaan Photoshoppen, een goede fotograaf strikken óf een foto maken die bewogen is of iets dergelijks. Fake it ‘till you make it, honey. Voor een handleiding der Twitterbio’s verwijs ik u graag door naar de Lexicon der Twitterbio. Een must-read voor iedere bekende twitteraar in spé.

Foto

0 Comments