Menu & Search

‘Project F’ #2.

‘Project F’ #2.

Oké, fietsenmolesteerder, hier is de deal. In eerste instantie wilde ik gewoon je ventieldopjes gijzelen. Ik zou een briefje achterlaten met daarop een datum en een tijd waarop ik bij onze fietsen zou staan. Jij kon dan mooi je fiets losmaken. Als dank zou je dan je ventieldopjes terugkrijgen. Maar iemand wees mij erop dat jij dan toch niet zou gaan fietsen, en je fiets dus doodleuk aan mijn fiets vast zou laten staan. Mijn andere plan was de politie. Ik had je gezegd dat ik pas zaterdag naar de politie zou gaan. Dat heb ik ook gedaan; om kwart over één in de vroege morgen stond ik bij de politie op de stoep om een betonschaar te lenen. Tevergeefs, helaas. De politie heeft in het verleden vaak échte fietsendieven geholpen.

Dus. Ik heb een ander plan. Twee zelfs. De eerste is een brief naar de gemeente of ze alsjeblieft mijn fiets willen laten staan totdat jij eindelijk je gezonde verstand terug hebt en mijn fiets loskoppelt van de jouwes. Ik ben niks waard zonder fiets. En als jij je idiote fiets te lang laat staan, zal de gemeente hem verwijderen, en daarmee ook die van mij. Daar ben ik niet zo content mee, dus het lijkt mij een goed plan de gemeente op de hoogte te stellen van jouw belachelijke, gestoorde, idiote en debiele actie. Ik bedoel, hoe achterlijk moet je zijn als je een fiets aan iemands achterwiel vastzet terwijl de rekken bij je voorwiel zitten? Dat bedoel ik. Ga lekker naar school ofzo.

Het tweede plan is iets minder simpel. Nader onderzoek bij daglicht heeft mij wat bijzondere ontdekkingen opgeleverd. Ik ga iedere dag namelijk even kijken bij mijn fiets hoe het nu met ‘m gaat. Even een kusje en een kop warme chocolademelk brengen. En eens kijken of jij je gekke fiets niet al hebt losgemaakt. Je hebt namelijk een vouwfiets aan mijn fiets vastgezet. En wel zo dat ik de fiets op kan vouwen, op mijn bagagedrager kan leggen en hem mee naar huis kan slepen. Als ik er niet op kan fietsen, dan jij ook niet. En als jij je fiets er hebt neergezet in de hoop dat ik die van mij ooit los zou maken zodat je mijn fiets kan meenemen, dan is het helemaal mooi. Een fiets stelen van een fietsendief is er één om aan de kleinkinders te vertellen, niet?

Het is maar een klein dingetje, vuile fietsenmolesteerder. Vlegel. Bengel. Boefje. Schavuit en nog meer van dat soort liefkozende scheldnamen. Ik. Wil. Mijn. Fiets. Terug. Die wandelingen vanaf het station naar mijn huis komen me inmiddels wel de keel uit. Ik wil gewoon weer naar het station kunnen fietsen. En naar de supermarkt zodat ik niet zo lang met mijn boodschappen hoef te lopen. En naar de Uithof. Weet je hoe ver dat lopen is? De Uithof? Ik ook niet, en ik wil het ook niet weten. Daarom wil ik gewoon mijn fiets terug. En. Wel. Nu.

Beste fietsenmolesteerder. Ik weet niet of jij denkt dat we nog in een communistisch tijdperk leven waarin we alles delen met elkaar, maar zo werkt het niet. Maak gewoon mijn fiets los. Anders neem ik die van jou mee. Lekker puh.

Foto

7 Comments

 1. 9 jaar ago

  Ja das eigenlijk wel lullig, als je iemand anders fiets moet stelen om jou fiets terug te krijgen. Kun je niet gewoon het slot waarmee hij aan jou fiets vast zit slopen ofzo?

  • 9 jaar ago

   Nope, het is een brommerslot, zo wees mijn onderzoek ook uit. Die sloop je niet zomaar.

   • Danny
    9 jaar ago

    Je hebt een slijptol nodig. En die maakt lawaai. Heel erg veel.

 2. Alhambra
  9 jaar ago

  Gaaaaaap!

 3. 9 jaar ago

  Ik vind het zielig voor je.
  Als de gemeente je fiets meeneemt moet je ook nog 10 euro betalen om hem terug te krijgen.
  Sterkte in deze moeilijke tijd, Ingelise.

 4. Jelmar
  9 jaar ago

  Ingelise de Vries, kijk je uit dat je straks niet zelf de fietsendief bent. Pas op met die slijptol! Achterop lijkt me toch het beste. Alleen de boodschappen?

  Leuk om je blog te lezen. Succes.

  Groet, Jelmar

 5. […] is inmiddels een maand geleden dat iemand ruwweg mijn fiets van mij weg probeerde te nemen. Sindsdien heb ik ook een gruwelijke hekel aan vouwfietsen en weiger ik waar […]