Menu & Search

I’ll go wherever you will go.

I’ll go wherever you will go.

Op deze hele wereld is er maar één sociaal netwerk waar ik mijzelf nog steeds angstvallig tegen afzet, op datingsites na, maar dat roep ik niet te hard want voor ik het weet moet ik eraan. Het enige sociale netwerk waarin ik mij nooit en te nimmer, zeg ik nu zal begeven is het befaamde FourSquare. U weet niet wat het is? Laat me het even kort toelichten.

FourSquare maakt gebruik van het gouwe ouwe geotaggen. Dat betekent dat je dus laat weten waar je bent. FourSquare heeft talloze mogelijkheden. Als je met heel veel mensen tegelijk op dezelfde plaats incheckt ziet FourSquare dat er blijkbaar een groots evenement gaande is. Daarnaast kun je nog aangeven met wie je bent. Dan staat er ‘Ingelise just checked in @ The Okkies // tw Lidewij Runhaar.’ Dat betekent dus dat ik samen met mijn huisgenootje thuis zit. Als kers op de slagroom kun je ook nog een berichtje toevoegen. Dan staat er boven ‘Ingelise just checked in @ The Okkies’ ‘Koffie doen met Lidewij.’ Hartstikke leuk. Dat dus. In een notendop.

Ik verzet me ertegen. Hevig. Ik heb zelfs alle FourSquareberichten geblokkeerd in mijn Twittertimeline. Iemand volgen en zijn onzin lezen, a la. Maar weten waar hij of zij uithangt, mwah. Ik vind het zelden interessant. Vooral de mensen die thuis zitten. Natuurlijk is het hilarisch om te zien dat je met iemand uit je ‘timeline’ in dezelfde kroeg zit. Of is het grappig om te zien dat het iemand gelukt is ergens midden op de oceaan in te checken. Overigens is het dan wel weer erg grappig als mensen SMS’en: ‘Raad eens waar ik ben!’ waarna je even op Facebook of Twitter kijkt en het juiste antwoord geeft, waarop diegene zich dan verbaasd afvraagt hoe je dat weet. Maar over het algemeen: nee laat maar. Ik prefereer toch leedvermaak, sarcasme, een kritische noot of geneugten des levens. Humor kan ik ook nog wel waarderen. Maar waar je bent? I. Don’t. Fucking. Care.

Buiten het feit dat we al genoeg weten van elkaar, zou persoonlijk mijn onvoorspelbaarheid eraan gaan. Ik zou het verschrikkelijk vinden als ik heerlijk biertjes zit te drinken in mijn trouwe Ierse pub als Robert ten Brink ineens binnen zou komen lopen om een oude vlam aan me te koppelen. Ten eerste heb ik niet bepaald behoefte aan Robert ten Brink, ten tweede helemaal niet aan zwijmelprogramma’s en al helemáál niet aan een oude vlam. Zeker niet als ik half toeter aan mijn derde halve liter ben begonnen. Alhoewel, misschien komt na drie halve liters bier, Robert ten Brink en een oude vlam eindelijk eens de romanticus in mij naar boven. Dat terzijde. Ook heb ik geen zin in mensen die onverhoopt langskomen omdat ze hebben gezien dat ik thuis ben. Of stalkers. Of Sting-taferelen. Of aan moeders die controleren hoe laat ik thuis ben. Nou ja, mijn moeder twittert, dus veel te verliezen heb ik niet. Ik wil niet dat iedereen weet waar ik ben. Of met wie. Als ik dat wil vertellen, roep ik dat wel op Twitter.

Er is me verteld dat ik over een paar jaar ook aan FourSquare doe. Dat iederéén dat dan doet. Maar nee. Ik wil het niet. Laat FourSquare maar lekker over aan die zesmiljoen anderen op deze aardbol. Ik ga jullie lekker niet vertellen waar ik ben. Met alles wat ik op het internet zet: ik moet toch wel een klein beetje mysterieus blijven.

7 Comments

 1. 10 jaar ago

  Hij is weer mooi!

 2. 10 jaar ago

  Nee foursquare trekt mij ook niet. Het boeit me ook echt niet op welk station je bent ofzo (mensen die hun hele treinreis op elke plek waar ze langs komen gaan inchecken =S)

 3. 10 jaar ago

  Dat iedereen zou weten wanneer ik thuis ben? De gedachte alleen al. Voor mij ook geen foursquare. Ik wil af en toe nog wel eens doen alsof ik niet thuis ben terwijl ik thuis ben.

 4. Janine
  10 jaar ago

  zesmiljoen anderen op de wereld?

  Ik zat trouwen eens te kijken naar de titel van je blog, en eigenlijk heb je een best coole collumnnaam. Ik zie ‘t al voor me, zo’n goed gereforeerde (knipoog) ND-collumn ‘door Ingelise’.

  Oh ja, en trouwens, als ik wil weten waar jij uithangt check ik je facebook. Staat ‘t 9 van de 10 keer toch redelijk gedetailleerd op… (A)

  Verder leuk verhaal, maar dat wist je al, want anders had je het niet geplaatst. Toch?

  • 10 jaar ago

   Ik heb ook een lekker gereformeerde naam. Als ik kritiek mag leveren: kom maar door! Dank je wel!

 5. 10 jaar ago

  Spuit 11 ;)..

 6. 10 jaar ago

  Ik moet je eerlijk zeggen dat ik er nog nooit van gehoord heb. Gelukkig is die onzin me nog bespaard gebleven 😉 Leuk stuk wederom.