Menu & Search

The Assange Files.

The Assange Files.

Terwijl de NS gratis koffie uitdeelt, althans, ik hoop dat er gratis koffie wordt uitgedeeld aan al die arme reizigers, houden de overheden zich heel ergens anders mee bezig. De sneeuw kan onze hoge heren niets meer interesseren. Nee. Het enige wat de mannen met grijze haren in nette pakken zich druk om maken is Assange. Julian Assange.

Tenminste, zo stel ik mij dat voor. Julian Assagne, de man achter de beruchte Wikileaks. De man die werd vergeleken met Malfidus, dat schepseltje van J.K. Rowling. De hoogblonde, bijna grijze dertiger met een bijzonder gaaf gezicht. Enerzijds eng, anderzijds enorm charismatisch, maar dat ligt meer aan het feit dat hij op dit moment de meest gezochte man van de hele wereld is. Vrouwen houden van bad guys.

Ik kan het helemaal voor me zien. Een emotieloos grijs gebouw. Veel beton, en ook van binnen niet veel soeps. Er hangt niet eens vitrage om de eventueel felle zon buiten te houden. Een groep hoge heren met grijze pakken, witte overhemden en rode stropdassen zit om een ovale tafel. De leider van de hoge heren, staat op en slaat met zijn vuist op tafel. Zijn kapsel dat net nog zo keurig in model zat zwaait wild heen en weer. Eén plukje hangt voor zijn hoofd. Hij veegt datzelfde bezwete voorhoofd af en strijkt het plukje achter zijn oor terwijl hij nog eens mompelt dat hij die Assange wil hebben, dood of levend. Het kan hem niets schelen of die Assagne vrouwen heeft verkracht. Die vrouwen boeien hem niet. Hij moet zijn hachje van hoge heren redden. Rood aangelopen, klaar voor een hartaanval ijsbeert hij door de kamer, terwijl zijn woordvoerder en secretaresse elkaar enigszins verbijsterd en geïntimideerd aankijken en de hoge heren moedeloos achterover leunen in de luxueuze en veel te dure bureaustoelen.

Tegelijkertijd loopt Julian onopvallend, voor zover dat kan met zijn verschijning door Engeland. Op zijn net opgepoetste schoenen, diep in zijn jas gedoken loopt hij met een koffertje door Londen. In het koffertje zitten nog meer documenten die de wereldmachthebbers schade toe zouden kunnen brengen. Niemand valt de man echt op in de anonieme stad. Zelfs de politie ziet Julian niet met zijn koffertje door de straten lopen. Ze letten meer op de vrouw voor hem die op haar hoge hakken over de tegels paradeert. En op de belangrijk uitziende zakenman die hooghartig met zijn neus in de lucht zijn charisma aan de stad laat zien. Assagne stapt een zwarte Mercedes in met zijn koffertje. Hij wordt door één van zijn compagnons naar een afgelegen weiland gereden. Daar staat een helikopter klaar die de volksheld naar een afgelegen idyllisch chateau in het midden van Frankrijk brengt, waar nieuwe servers klaarstaan. Waar werelds beste hackers zitten om in het tochtige fort Wikileaks non-stop online te houden. Julian komt binnen. De man met weinig woorden baart opzien. Iedereen is even stil en kijkt Julian na terwijl hij naar zijn kamer loopt. Vanuit daar gaat de strijd om de topgeheime documenten aan de wereldbevolking te geven verder. Julian weet dat hij hier niet lang kan blijven. Interpol zit achter hem aan. De hoge pief in het troosteloze betonnen gebouw is nog steeds boos. Nog even en Assagne zal vertrekken naar een klooster in India. En nog slechts een paar jaar voor hij gehaaid een nieuwe identiteit aanneemt en kiest voor plastische chirurgie en een mooi leven leidt met een mooie vrouw in een mooi huis op een mooi zonnig eiland. De meest gezochte man van de wereld verdwijnt, zoals topcriminelen dat horen te doen.

Ondanks dat ik er nog niet helemaal uit ben of het handig is de wereld te voorzien van topgeheime documenten voorzie ik een prachtige film. Denk Sleepover Bandits, Catch Me If You Can, The Bourne Identity en Oceans Eleven. Dit wordt een commerciële kaskraker. Bam. Ik ga naar Hollywood om mijn script te verkopen.

2 Comments

  1. 10 jaar ago

    Precies zoals ik het voor me zie!

  2. 10 jaar ago

    Ik ben voor.