Menu & Search

Ingelise’s Grote Ambities.

Ingelise’s Grote Ambities.

In mijn slechts korte leventje heb ik al verscheidene levenslessen geleerd. Ik weet het, ik ben nog maar een tiener. Maar een brutaal mens heeft de halve wereld. Zo heb ik dus hier en daar wat levenslesjes opgepikt. De eerste was van Omar Kbiri. Fouten moet je maken want een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen (als het goed is) en als alles goed gaat, gaat er iets niet goed. (Verbeter me als ik het verkeerd zeg.) De tweede is de les die menig ondernemer mij keer op keer vertelt. Je kunt pas een idee waarmaken als je het aan iedereen vertelt. (Geloof me, ook ik ben bang dat jullie me uitlachen.) Daarom presenteer ik u bij deze: de Ingelise’s Grote Ambities!

Het Boek
Dat ik wel eens stukjes schrijf zal mijn vaste lezers vast niet ontgaan zijn. Ik betwijfel trouwens of ik naast mijn lieve moeder vaste lezers heb, maar dat terzijde. Schrijven vind ik wel oké. Daarom heb ik besloten dat ik een boek ga schrijven. Inderdaad, ik riep heel hard dat ik aan de National Novel Writing Month ging meedoen. Is er niet van gekomen. Er kwamen allemaal belangrijke dingen tussendoor. Maar nu ga ik echt beginnen. Er spoken al jaren allerlei ideeën voor een literair hoogstandje door mijn hoofd. Een beetje Mulisch, maar dan beter. Nee, dat is natuurlijk een doldwaze gedachte en een grapje. Maar het zou leuk zijn als ik in 2011 bij de langste commercial van de publieke omroep zou zitten om te vertellen waarom ik niét voor een gifgroene kleur op snee heb gekozen. Het is misschien wat hoog gegrepen, maar als je je doel bereikt heb je je lat niet hoog genoeg gelegd. Uitgevers kunnen zich melden bij de ondergetekende.

De Reis
Ik heb geen auto, geen rijbewijs, geen geld, geen eigen verzekeringen, geen goede camera, geen Spaans, Duits, Italiaans of goed Frans en een veel te zware laptop. Eigenlijk vloeit dit idee een beetje voort uit het vorige. Het lijkt me namelijk een puik plan een paar maanden in mijn eentje Europa door te reizen in een auto. Ondertussen overal mensen interviewen en al die mooie verhalen op te schrijven. Een beetje Eten, Bidden en Beminnen maar dan wat minder narcistisch. Ik bedoel, mijn narcisme krijg ik redelijk bevredigd met Twitter en bloggen. Ondertussen wil ik natuurlijk, hartstikke vooruitstrevend bloggen, om toch dat narcistische te blijven bevredigen. Inclusief foto’s van prachtige landschappen en filmpjes van hilarische gebeurtenissen. En iedereen mag natuurlijk gezellig langskomen. Kortom, het wordt een hartstikke dolle reis, ook voor de thuisblijvers. Sponsoren kunnen zich tevens melden bij de ondergetekende.

In een notendop: twee dingen die ik binnenkort wel eens wil doen. Daarnaast wil ik nog een HBO-diploma in de wacht slepen, mijn rijbewijs halen, BN’er worden, naar Berlijn, Milan en Rome. En naar Moskou. En meeschrijven aan een album van een leuke muzikant. Een documentaire maken. Een film schrijven en regisseren. Briljante TV-concepten bedenken. Briljante concepten überhaupt bedenken. En ik wil ooit hoofdredacteur worden van een enigszins toonaangevend tijdschrift. Gelukkig ben ik nog een jong grietje.

8 Comments

 1. 10 jaar ago

  Briljante TV-concepten bedenken? Wil je dat? Tijd dat we dan maar eens gaan praten dan 🙂

 2. Winnie
  10 jaar ago

  Naast je moeder ben ik een vaste lezer, bij deze.

 3. 10 jaar ago

  Ik wens je veel succes, je hebt namelijk wel een hoop ambities!

 4. chauffeur
  10 jaar ago

  Zolang je dat rijbewijs nog niet gehaald hebt kan ik wel tijdelijk jou chauffeur zijn. Heb namelijk wel zin om richting het zuiden te gaan.

 5. 10 jaar ago

  misschien moet je niet zoveel willen. Zou je leven een stuk prettiger maken

  • 10 jaar ago

   Makkelijk staat gelijk aan saai. Ik prefereer geen saai leven te leiden.

 6. 10 jaar ago

  Ambities zijn voor zakenlui; creatievelingen hebben idealen, Ingeliselief.

  • 10 jaar ago

   Ik ben niet creatief en al helemaal geen idealist, Marklief.