Menu & Search

Dinsdagmiddag

Dinsdagmiddag

Er is iets met dinsdagmiddagen. Ik weet niet wat. Maar er hangt iets mysterieus omheen. Opeens ving het me. Die dinsdagmiddag. Het is bijna griezelig.

Dinsdag was altijd mijn lievelingsdag om te werken. Ik werkte in een schoenenwinkel. Overigens een leuke manier van je mensenkennis vergroten. De schoen zegt wat over de mens. Het is echt waar. Maar dat terzijde. Ik werkte graag op dinsdagmiddag. Dat hield namelijk niets meer in dan spijbelende meisjes die zo nu en dan de winkel binnenkwamen gedag zeggen, bellen met andere filialen en schoenen passen. Op dinsdag is er namelijk niemand in de stad. Op wat spijbelende meisjes na dan.

Ik dacht dat het vrij logisch was. Ik was er ook wel blij mee. Ik houd namelijk helemaal niet van winkelen, zeker niet als mijn weg wordt geblokkeerd door slenterende mensen die verdwalen in de winkelstraten van Utrecht. Niets mis mee trouwens, verdwalen in Utrecht. Ik doe het graag, onvrijwillig meestal, maar ik doe het graag. Je leert een stad pas goed kennen als je er verdwaald. Dat zou overigens moeten betekenen dat ik Utrecht en Amsterdam beide op mijn duimpje ken. Ik verdwaal er nog steeds. De truc gewoon rechtdoor lopen werkt niet in Utrecht. Het centrum is rond. Maar goed. Als ik dus eens noodgedwongen de binnenstad in moet omdat ik niet naar mijn banksaldo wil kijken als ik een H&M-bestelling doe en dus mijn pinpas maar blind door de pinautomaat haal, dan doe ik dat op dinsdagmiddag. Het is fijn om zo’n ellendige winkel als de H&M voor jezelf te hebben. Dan is het ineens een ontzettend leuke winkel.

Maar de winkelstraten zijn niet alleen rustig. Ook de Uithof is verlaten. Misschien komt dat vandaag door de tentamenweek, maar het lijkt er altijd zo verlaten te zijn op dinsdagmiddag. Er hangt een sfeer alsof alle prominent aanwezigen er niet zijn. De mensen die er zijn schuifelen stilletjes door de gangen. Alsof de dinsdag nog erger is dan de maandag.

Twitter en Facebook zijn ook stil. Alsof er niets gebeurt in de wereld. Alsof alle potentiële rampen en blunders even pauze nemen. “Dat doen we vanavond wel.” Van uitstel komt afstel. Alle drukke Facebookers hebben het verslavende medium even weggeklikt. In tegenstelling tot de maandag, op maandag gebeuren er superveel leuke dingen, gebeurt er op dinsdagmiddag niet zoveel.

Ik denk dat ik weet wat het is. Dinsdagmiddag is de nieuwe maandagochtend.

4 Comments

 1. 10 jaar ago

  Dinsdag is ook de nieuwe meest depressieve dag van de week, dat hebben ze laatst onderzocht.

 2. 10 jaar ago

  Dan vraag ik me toch af: waarom?

 3. 10 jaar ago

  Ik vind dinsdag heerlijk: maar 3 uurtjes les (+ 2 uur KWT), het zevende al uit en geen hockeytraining of andere sport. Gewoon lekker relaxen 😀

 4. 10 jaar ago

  Maandag blijft eigenlijk ook gewoon kut. Punt.