Menu & Search

De antihelden van Apple.

De antihelden van Apple.

Zoals sommigen wel weten ben ik een rasechte Apple-fanboy-wannabe. Een jaar of twee geleden kocht ik zo’n prachtige Macbook Pro en sinds dien gooi ik eigenlijk iedere Windows-laptop uit het raam als ik zo’n vijf minuten op gewerkt heb. Het fijne van mijn Macbookje was zijn toetsenbord, het geweldige geluid wat hij produceerde en bijna alle programma’s erop. Daarbij is hij 17″ en beschikte hij over een grote collectie Bones. Ik had ook graag een iPad en een iPhone gehad, maar dat zit er financieel helaas niet in.

Helaas heb ik mijn Macbook afgelopen dinsdag terug moeten brengen naar de Apple winkel. Half augustus 2008 kocht ik het beste apparaatje. Afgelopen dinsdag was de batterij zodanig opgezwollen dat de lijmresten weg te peuteren waren. Het aluminiumgedeelte wilde niet langer verenigd zijn met de acccu. De computer zelf deed ook niets meer. Ook in de winkel zelf kregen ze het apparaat zelfs niet met een externe accu aan de praat. Er is dus iets goed mis met mijn lief. Gezien alle gebeurtenissen die mij de afgelopen jaren zijn voorgevallen zal het wel iets zijn wat bijna nooit voorkomt. De jongen in de winkel vroeg nog of er ooit iets speciaals met mijn laptop is gebeurd. Er is nooit water overheen gevallen en ook heeft hij nog nooit een val gemaakt. Sterker nog, mijn laptop heeft de afgelopen twee jaar alleen maar op mijn bureau in Amersfoort gestaan en is de afgelopen twee weken misschien vijf keer mee naar school geweest.

Volgens de jongen in de winkel zou ik mijn laptop een week of twee kwijt zijn. Over een paar dagen zou ik mijn prijsopgaaf kijken, en kan ik beslissen of ik hem laat repareren of een nieuwe laptop koop. Inmiddels zijn we vier dagen verder en is er nog geen mail van Apple in mijn postvak noch in mijn ongewenste email verschenen. Een week of twee lijkt dus optimistisch.

Nu zit ik hier dus opgeschept met en 2″ laptop. Inclusief onwerkbaar toetsenbord, onleesbaar scherm en een continue vastlopendheid. De touchpad is dermate gevoelig dat de muis bewegen onmogelijk lijkt.

Apple, ik ben het zat. Graag zou ik voor dinsdag een prijsopgaaf ontvangen. Op zich heb ik een studie te halen waar het leven zonder laptop onmogelijk is. Dankzij jullie kan ik geen filmpjes monteren, niet photoshoppen, geen Word gebruiken, mijn research niet degelijk doen. Iets met nieuwe media ofzo.

6 Comments

 1. Bram
  10 jaar ago

  Macrepair.nl in Amsterdam. Veel beter, veel goedkoper en buiten Apple om. De garantie is toch al vervallen.

  Ze hebben een paar maanden geleden het beeldscherm van mijn iPhone vervangen, en ik zie er niets meer van.

  Succes ermee!

 2. […] This post was mentioned on Twitter by Ingelise de Vries, Ingelise de Vries. Ingelise de Vries said: De antihelden van Apple.: Zoals sommigen wel weten ben ik een rasechte Apple-fanboy-wannabe. Een jaar of twee gele… http://bit.ly/avXtCZ […]

 3. 10 jaar ago

  Ik hoop dat je laptop snel gemaakt is!

 4. 10 jaar ago

  Ze hebben hem gewoon ingenomen voor garantie? Dat valt me erg mee van Apple.. Doen ze normaal toch wel heel wat moeilijker over..

  Hoop dat ze niet iets van 600 euro zullen vragen, doen ze namelijk snel..

 5. charlotte
  10 jaar ago

  He he he.. Een beetje respect dwingt mijn fijne kleine redder in nood toch wel bij je af!? Ik zie graag een kleine toevoeging in deze colomn, al verpest je daarmee je wanhopige ondertoon, over je fijne kleine vervanger..

 6. […] een week frustratie vond ik vanochtend een mailtje in mijn inbox. Wat ik volgens mij in mijn vorige uiteenzetting ben vergeten te melden, is dat mijn laptop ermee ophield toen ik Alice in Wonderland, de Johnny […]