Menu & Search

Waarom doen we dat nooit in Nederland?

Waarom doen we dat nooit in Nederland?

Lang geleden begon het allemaal. New York, 2003. Een groep mensen begon uit het niets te dansen. Een trend was geboren. Het was een zogehete flashmob. Je kent ongetwijfeld de variant van onze zuiderburen in Antwerpen. Je weet wel, dat tafereel op het station. Wandelende mensen, haastige reizigers. En dan ineens verandert dat tafereel in The Sound of Music 2.0. Mensen dansen, zijn blij, verbazing. Het kleine geluk dat dansen heet. En niet alleen New York en Antwerpen zijn de pineut. In het degelijke Londen stonden honderd vrouwen in een Beyoncé-outfit op Picadilly Circus hun dansje te doen. Parijs, één grote flashmob van straatartiesten deed zelfs een grote freeze flashmob. Chicago deed mee. Australië. Elk land ter wereld kan een waardige flashmob neerzetten. Inmiddels zijn er zelfs leuke varianten, zoals de Supermarkt Musical. Of die jongens die Lady Gaga een eerbetoon brengen. Maar Nederland? Waarom doet Nederland niet mee? De eerste vastgelegde flashmob in Nederland vond plaats op de Tilburgse Kermis vorig jaar, en bestond uit niet meer dan een routine Michael Jackson-pasjes die over en over werden herhaald. Trendy stad Rotterdam deed begin dit jaar een poging. Een tweederangs zangeresje zong over Aretha Franklin’s Respect een liedje over stemmen. Het was niets meer dan een zielige poging jongeren naar de stembus te lokken met dansers en een jammerlijk liedje. Rotterdam, je kunt zoveel beter. Nederland, je kunt zoveel beter. Dansers van Nederland, verzamelt u op De Dam. De Neude. De Grote Markten. Amsterdam, Utrecht, Groningen, Enschede, Leeuwarden, Maastricht, Volendam, Tiel, Den Helder, Sint Michielsgestel, laat je zien. En Eindhoven, waar is Eindhoven? Jullie hebben tenslotte 3FM’s Glazen Huis komend jaar. Waarom doen we dit soort leuke dingen nooit in Nederland?

5 Comments

 1. 10 jaar ago

  Omdat Nederland zijn geld/tijd/energie liever weg gooit aan de oranje gekte.
  Heb je de interval tijdens het songfestival gezien? Zo grappig!

 2. 10 jaar ago

  Omdat Nederland te nuchter is. Wij zijn meer van het doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg principe.

 3. 10 jaar ago

  Whihi geniaal. Vooral die Lady Gaga ;).
  Maar ja, Nederland is soms gewoon een beetje te gewoon. 😉

 4. xkinga
  10 jaar ago

  Helemaal mee eens. Volgens mij zijn Nederlanders gewoon te lui ):

 5. 10 jaar ago

  Hoe geweldig zou het wel niet zijn als je in Utrecht rondloopt en mensen beginnen spontaan te zingen en te dansen overal om je heen, daar ben ik echt helemaal voor. Iets meer vrolijkheid in Nederland kan geen kwaad.